Saját Otthon Projekt

Guruljon a málna, a levendula pedig menjen fesztiválozni!

Guruljon a málna, a levendula pedig menjen fesztiválozni!

2017. 06. 21. Schulz Veronika

Az egyetlen dolog, amit szeretek a nyárban, az a gyümölcsök és zöldségek sokasága, amelyeket ilyenkor elérhető áron vásárolhatunk meg és kényünk, kedvünk szerint felhasználhatunk. Lefagyaszthatjuk, eltehetjük, vacsorát készíthetünk, pontosan úgy, ahogy szeretnénk. Hamarosan megérkezik a csodálatos, mézédes, guruló málna, illetve egyre több helyen találkozom a Tihanyi Levendula Fesztivál facebookon terjedő eseményével. Ezért a mai bejegyzésem olyan málna és levendula recepteket tartalmaz, amelyek nagy eséllyel indulnak, hogy rövid időn belül nálam is elkészüljenek. Íme, az én toplistás recept-lehetőségeim:

Mit szóltok ehhez a csodálatos málnás -körtés salátához, házi málna dresszinggel?raspberry-pear-salad-with-homemade-raspberry-viniagrette-7.jpg

Egy ráérős reggelen simán el tudom képzelni, hogy egy ilyen gyönyörű, frissen sült, áfonyás-málnás, pudingos kenyeret falatozgassak. Szívem szerint, megnyalnám a monitort, annyira jól néz ki! :D

bread_and_butter_pudding.jpg

A házi málnaszörpnek nincsen párja. Illetve, de. Még egy üveg málna szörp

Nagyon izgatja a fantáziámat ez a levendulás-mézes kenyér. Ti megkóstolnátok?

A Panna cotta-t szerintem mindenki szereti. Szerintem eszméletlenül csodás ez a csokis-vaníliás-levendulás változat:

lavpan.jpg (540×756)

Elsősorban ez a recept, bevallom, maga a kép miatt került bele ebbe a válogatásba. De aztán jobban átgondolva, ha lenne itthon fagylaltgépem, szerintem elkészíteném ezt a levendulás fagyit:

Blackberry-Lavender-Goats-Cheese-Ice-Cream-3-607x900.jpg (607×900)

Végül, de nem utolsó sorban egy olyan receptet mutatok, mely azon édesség egyike, amivel bármikor levehető vagyok a lábamról. Az otthon, házilag készített Creme brulee-nek nincs párja, aminek a tetejét a saját konyhánkban, konyhai fáklyával, mi, saját magunknak pirítjuk meg, aztán még melegen elfogyasztjuk. Mint ez a levendulás változat: Nyami:

lavender_creme_brulee.jpg (680×1002)

Hogy pontosan melyik recept, vagy receptek lesznek a befutók,még nem lehet tudni. Egy biztos, minimum egy málnás finomságra biztosan számíthattok tőlem. ;) Nektek melyik a legszimpatikusabb? Van olyan recept, amit minden évben elkészítetek, ezekből az alapanyagokból?

A receptek eredeti leírását, a szövegben kiemelve találjátok, a képek forrásait pedig rájuk pöttyintve. :)

Boldog szemezgetést! 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6312612005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása