Saját Otthon Projekt

Csináld magad fülbevaló kiégethető gyurmából

Csináld magad fülbevaló kiégethető gyurmából

2017. 06. 27. Diamia8

Az évek alatt rengeteg maradék alapanyag gyűlt nálam össze, amit mindig sajnáltam kidobni. Így például rengeteg pinduri kiégethető gyurma darabkám van a szekrényben, de hasonló a helyzet a PintyPlus festékspray esetében is.

Mivel pár éve valamilyen hirtelen felindulásból vettem 3 pár fülbevalóhoz bedugót, így előjött a kísérletező énem és vele a "nagy ötlet", hogy készítsek ebből a három alapanyagból fülbevalót.

Az elhatározásaimat általában gyorsan tett is követi és így megszülettek ezek a cuki és nem utolsósorban egyedi fülbevalók:

 

fulbevalo2.jpg

Határozottan jól mutatnak a fülben.. Lehet ezzel kellene a jövőben foglalkoznom??? :)

fulbevalo95.jpg

fulbevalo.jpg

Hozzávalók:

fulbevalo9.jpg

fulbevalo3.jpg

Elkészítése:

1. Formázzuk meg a gyurmát és egy kés segítségével vágjunk ki tetszőleges alakzatokat. Az nem hátrány, ha egyformák vagy legalább közelítenek egymáshoz. :)fulbevalo4.jpg

fulbevalo5.jpg

2. Helyezzük egy sütőedénybe sütőpapírt és arra helyezzük rá az alakzatokat úgy, hogy ne deformálódjanak menet közben. Aztán irány a sütő és 110 C-on 20-30 percig sütögessük őket.fulbevalo6.jpg3. Ha kihűltek, akkor jöhet a maszkolás. Sajnos én dekortapaszt használtam hozzá, ami nem a legjobb döntés volt, mert picit aláfolyt a festék. Ha nem akartok csiszolni száradás után, akkor én inkább a szikszalagot ajánlom a művelethez.

fulbevalo7.jpg

fulbevalo8.jpg

4. Ezután jöhet a festékspray két rétegben:

fulbevalo91.jpg

5. Majd utána a lakk:

fulbevalo92.jpg

6. Ezután már csak a jó öreg ragasztópisztolyunkra lesz szükségünk, amivel felerősítjük a bedugót a gyurmához:

fulbevalo93.jpg

fulbevalo94.jpg

7. Száradás után a felesleges szálakat eltávolítjuk és már mehet is a fülünkbe. Ugye, hogy milyen roppant egyszerű módja a maradékok felszámolásának?

fulbevalo1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9612621947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása