Saját Otthon Projekt

Idei befőzéseim áldozatai

Idei befőzéseim áldozatai

2017. 07. 12. Schulz Veronika

A nyár zöldségek és gyümölcsök tekintetében tökéletes időszak arra, hogy az ilyenkor termő, illetve ebben az időszakban felhasználható finomságokat vagy alapanyagokat elkezdjük felhalmozni, tisztára mosott üvegekbe gondosan elrakni.

Lássuk be, mikor télen nem tudunk dönteni a boltban kapható háromféle zöldség, gyümölcs közül, nagyon is jól tud esni-jönni-, ha egyszerűen csak leemelünk a kamra polcáról, teszem azt, akár egy üveg saját készítésű málnalekvárt.

Meleged van? Hűtsd le magad ezekkel a szuper nyári ételekkel!

Jelenleg, sajnos erre a célra felhasználható helyem a konyhában minimálisnak mondható, vannak azonban olyan finomságok, amelyek véletlenül sem maradhatnak ki a
„nyáron befőzésre, elrakásra váró ételek” listájából.

Azzal, hogy magunknak készítjük el ezeket, egyrészt nagyon sok pénzt meg tudunk spórolni. Ez az egyik, nem elhanyagolható oka. A másik fontos szempont, amit szem előtt szoktam tartani: Szeretek tisztában lenni azzal, ami az asztalra kerül, szeretem tudni, mi az, amit eszem.

Ilyen esetben pontosan tudom, mik a hozzávalók, mit használtam fel, így biztosan nem ér erre vonatkozóan meglepetés.

Emiatt ma olyan finomságokat mutatok Nektek, amelyek nálam bizonyosan készülni fognak idén (is) J

Pont tegnap szűrtem le az idei első kovászos uborkám levét, már a hűtőben pihenget, várja, hogy hazaérjek és egy jó nagy adagot egyek belőle.

kovaszos-uborka.jpg

Sajnos az eperről idén lemaradtam technikai okok miatt, még bízom benne, hogy a málna még esélyes lesz, ha esetleg úgy alakulna, hogy nem, ez esetben ha más lekvár nem is, de szilva bizonyosan készülni fog.

jam-640x400.jpg

homemade-plum-jam-624x415.jpg

A paradicsom viszont nem fog kimaradni, ezt garantálom. Biztos, hogy a szokásos házi ketchupot be fogom üvegezni, lecsónak való is kerülni fog a fagyasztóba, illetve aszalni is szeretnék. Mindig ledöbbenek, mikor meglátom a boltban az árát, főleg, ha nem valamelyik nagyobb üzletlánc saját márkatermékéről van szó. Az eredeti olaszt, szinte ezekkel a színvonaltalan termékekkel össze sem lehet hasonlítani. Emlékszem, mikor először kóstoltam meg az Olaszországból hozott aszalt paradicsomot, (ráadásul olyant, ami ott, egy kevésbé minőséginek mondható) az volt a vízválasztó. Olyan, mintha beleharapnánk a napfénybe. Azon ugyanis érezhető, hogy az a paradicsom bizony napon nevelkedett, nem holmi üvegházban. Paradicsommal kapcsolatban vannak még ötleteim, azonban ezek egyelőre titokban maradnak. J Szerintem, érdemes lesz nyomon követni, mi sül ki végül belőle. ;)

aszalt-paradicsom-1024x575.jpg

Ha már szó esett a lekvárokról, ne feledkezzünk meg a zöldség-lekvárokról, azaz a chutney-ról sem. Korábban már készítettem lilahagymából, mely idén is meg fog valósulni, nemrég azonban rádöbbentem, ezek a különböző zöldségből készült finomságok nekem nagyon bejönnek. A cukkini és a padlizsán már biztos, azonban nem a megszokott ízesítésben gondolkodom, lehet, hogy kicsit el fog térni a megszokottól. Ami mozgatja még a fantáziámat az a gránátalma és a kókusz-chutney, valamint a zöldparadicsom. De ez a megvalósulásig úgyis még bővülni fog. 

coconut-chutney-recipe-1.jpg

Ti mit szeretnétek idén bizonyosan eltenni? Mi az, ami a befőzési időszakban nem maradhat ki a repertoárból? Ha van ilyen, küldjétek nyugodtan, az esetleges további ötletelés miatt J

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4612659303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása