Saját Otthon Projekt

5 tipp, hogyan spórolj a lakberendezésen

5 tipp, hogyan spórolj a lakberendezésen

2017. 07. 14. Diamia8

Mániákus otthonszépítőként időről-időre felfrissítem lakásunkat különféle lakberendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel és természetesen a kihagyhatatlan díszpárnákkal.

Ennek a hóbortnak természetesen van anyagi vonzata és nem is elhanyagolható. Éppen ezért nem lehet csak úgy mindent megvennem, ami megtetszik, mert a hónap végén párnahuzattal nem lehet jóllakni. Sajnos ez egy megcáfolhatatlan tény... :)

hmprod.jpg

 

Azonban az évek alatt különféle jól használható trükköket vetettem be csillapíthatatlan vágyaim kielégítésre és ezzel valamilyen szinten megvédtem a családot az anyagi csődtől. Persze ez azért így túlzás, de olyan jól hangzott. :)

Gondolom, hogy Ti nem azért kattintottatok ide, hogy viccelődésemet olvassátok, hanem azért hogy megismerhessétek a trükköket. Tehát nem is húzom tovább az időt, lerántom a leplet a titkaimról.

Készíts izgalmas ételeket szezonális zöldségekből!

1# trükk: Figyeld a leárazásokat, készülj a szezonváltásra

Igazi rajongóként én már szezon elején tudom, hogy mik a kedvenceim, de sokszor nem sietem el a vásárlást. Ha nem éppen a legnagyobb szerelem jön velem szembe, akkor megvárom, amíg eljön a szezonvégi kiárusítás és máris töredékéért jutottam hozzá a termékekhez. 

Különben is manapság már eltolódtak a szezonok. A nyári leárazás bizonyos helyeken már június végén elkezdődik, tehát bőven tudjuk majd még abban a szezonban hasznosítani. Ugye, hogy ugye?

01.jpg

 

 

2# trükk: Vásárolj használt bútort!

Rengeteg használt bútoros csoport létezik a Facebook-on és itt aztán igazi kincseket lehet találni. Ha különleges darabra vágysz, ami otthonodat megkülönbözteti majd a katalóguslakásoktól, akkor ezeket a csoportokat Neked találták ki.

Ha pedig tucatárut szeretnél olcsóbban, akkor sem fogsz csalódni. Sokszor féláron vagy még kevesebbért is ki lehet fogni nagyon jó állapotban lévő bútorokat.

3# trükk: Járj bolhapiacokra különleges darabokért!

Online világon kívül is van élet, most már szinte menő használt lakberendezési cuccokkal kereskedni és legalább itt tényleg látod, hogy mit is veszel és ki is próbálhatod. 

Ezen kívül biztosan beszerzel még egy tucat olyan tárgyat is, amit eredetileg nem terveztél és boldogan mutogatod majd újdonsült kedvenceid otthon. 

darya-hasznalt-butor-es-haztartasi-cikkek-boltja-002.jpg

4# trükk: Keress alternatívákat!

Történetesen gyakran beleszeretek egy-egy dizájner darabba, amit nem igazán tudok megfizetni. Ilyenkor el kell kezdeni kutatni a neten és biztos vagyok benne, hogy mindig találunk hasonló terméket jóval olcsóbban.

Régebben a Másold a stílust sorozat is erre épült a blogon.

41484324c0cf555f10803e6348de1627.jpg

Az egyik barátnőm mestere ennek a módszernek és képes napokat tölteni kereséssel, de mindig sikerrel jár. Aztán persze megosztja az információt velem is és akkor én is bűnbe esem. ;-)

5# trükk: Alakítsd át a régit!

Egy kis átalakítás, festés is szuper megoldás, ha újdonságra vágyunk. Vannak a Facebook-on kreatív és bútorfestési csoportok is, ahol aztán bőven lehet inspirálódni, ha nem vagyunk gyakorlottak. 

Aztán csak nagy levegőt kell venni és elő az ecsettel és festéksprayjel! Maximum visszacsiszoljátok és kezditek elölről. g-plan-table.jpg

 +1 ráadás tanács: Csapj le a kivételes lehetőségekre, mert bánni fogod! 

Vannak az életben soha vissza nem térő lehetőségek, amiket kihagyunk, akkor később is fájlalni fogjuk. Mára már megtanultam, hogy ha valamit nagy szerelem és nem megfizethetetlen, akkor ne hezitáljunk!

Szerintem ugyanis ha szép tárgyakkal vesszük körül magunkat, akkor jobban fogjuk érezni magunkat. Egy-egy szépséget gyakran nézegetek otthon és mindig mosolyt csalnak az arcomra.

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5412617949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása