Saját Otthon Projekt

5 recept, mely nem hiányozhat az őszi repertoárból

5 recept, mely nem hiányozhat az őszi repertoárból

2017. 09. 06. Schulz Veronika

Imádom, hogy finomabbnál finomabb dolgoktól roskadoznak az üzletek polcai. Mindenféle földi jóval ellát Bennünket ilyenkor a természet, érdemes ezeket a finomságokat még idejében elkészíteni, mert nem olyan sokára, már csak álmodozunk ezekről. Az ősznek is megvannak a maga ízei, rengeteg alapanyag áll még ilyenkor a rendelkezésünkre. Ezért arra gondoltam, ma olyan őszi recepteket mutatok Nektek, amit még az elkövetkezendő időszakban érdemes elkészíteni, eltenni, mert lehet, hogy később, ha elmarad, bánni fogjuk. 

Elsőként nézzünk egy igazán belevaló, tökös receptet, hisz nem múlhat el az ősz e nélkül. Mit szóltok egy merőben szokatlan libanoni tök hummus-hoz?

lebanese-pumpkin-hummus-800x1200.jpg

Érik a szőlő, hamarosan kezdődik a szüreti mulatságok ideje. Érdemes másképp gondolni a szőlőre, ne csak a bor jusson eszünkbe, vagy, hogy szemenként csipegetjük. Rengeteg finomságot ki lehet hozni belőle.

Mit szóltok ehhez a rozmaringos, szőlős finomsághoz? Vörös vagy fehér színű szőlőből is el lehet készíteni, kinek, milyen az ízlése:

roasted-chicken-grapes-vert.jpg

Fogadok, hogyha szóba kerül az ősz, sokunknak elsőre a körte, alma és társai ugranak be, nem véletlenül. :) Annyi lehetőségünk van ezeknek a felhasználására, csak kicsit engedjük szabadjára a fantáziánkat.

Vendégeket vártok? Érdemes nekiállni ezeknek a szokatlan kis falatoknak, almás, cheddar sajtos finomság. Szerintem az elismerés nem maradna el. :)

d56dbb99e5e1e82954fd0bc8fa53136ffe37a1c9.jpg

Ha pedig körte, engem nagyon megfogott ez a gyömbéres, körtés kenyér. Szerintem fantasztikusan néz ki, nem gondoljátok? 

drunken-pear-ginger-bread-683x1024.jpg

Ti hogy álltok a gesztenyével? Bevallom, én nem vagyok egy hatalmas nagy rajongója, engem karácsonykor sem hat meg a sült gesztenye illata, de azért ezt a különleges krémlevest biztosan kipróbálnám. Ti ettetek már gesztenyét, krémleves formájában?

A szilvát személy szerint nagyon szeretem, szoktam belőle lekvárt készíteni, de hogy salátába tegyem, valamiért eddig nem jutott eszembe. Hogy miért, fogalmam sincs. De pótolni fogom a hiányosságomat, ez már biztos. :)

plum-roasted-broccoli-salad-bowl-800x1200.jpg

Természetesen a fagyasztóba is fog kerülni belőle, jó érzés a téli hónapokban csak úgy előkapni és az otthonunkba varázsolni az indián nyár szépségeit. 

Sajnos bármikor előfordulhat, hogy a konyhai gépek felmondják a szolgálatot, elromlik a fagyasztó, (mondjuk, rémálmaimban ne jöjjön ez elő :) ) Érdemes előrelátónak lenni, hiszen az Allianz-nál akár a megromlott élelmiszerek miatti kárra is tudtok biztosítást kötni. Nézzetek körül, mert, mert ahogy tartja a mondás: "Jobb félni, mint megijedni" :) (A linkre kattintva tudjátok ezt megtenni)

A képek és a receptek forrásait szokás szerint rájuk pöttyintve találjátok! 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3312804852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása