Saját Otthon Projekt

Harmadik típusú találkozás -Tápióka és csokoládé puding, gránátalmával

Harmadik típusú találkozás -Tápióka és csokoládé puding, gránátalmával

2017. 10. 23. Schulz Veronika

Desszertek tekintetében egyáltalán nem mondanám magam túlságosan nagy igényűnek. Ritkán kívánom meg, szerencsére akkor is inkább a könnyen elkészíthető édességre szavazok. 

Pontosan ezért örülök annak, hogy nem olyan régen a kíváncsiságom rávitt arra, hogy kóstoljam meg a tápiókát. Legnagyobb meglepetésemre oda meg vissza voltam tőle, a munkahelyemen lehet kapni előre gyártott tápióka pudingot, eper pürével, ráadásul gondoskodtak cukormentes változatról, aminek én kifejezetten örültem. Természetesen itt is akad bukkanó, ez pedig nem más, mint az ára. Néha belefér, nem azt mondom, de minek fizessek ki valamiért nem kevés pénzt, ha ugyanezt otthon saját magamnak el tudom készíteni, minimális időráfordítással. 

A mai receptem is egy nagyon gyors, egészséges és finom édesség, nem igényel sok összetevőt, szóval abszolút megéri elkészíteni, nagyjából 40 perc alatt elkészül (+hűtés) dscn5300_fotor.jpg

Hozzávalók:

1 csomag cukormentes csokoládépuding
0,5 liter tej
4 evőkanál tápióka
4 evőkanál víz (helyette használhatunk növényi joghurt-ot is, nekem az nem volt itthon, így maradt a sima víz)
2+1 evőkanál stevia+eritrit keveréke
3 darab gránátalma 
ízlés szerint fahéj

Először a pudingot a csomagolásán megtalálható útmutató szerint elkészítettem, plusz ízesítettem egy kis fahéjjal, kevertem bele 1,5 evőkanál édesítőt, majd kicsit hűlni hagytam. Mikor langyosnak éreztem, pohárba töltöttem, majd 20 percre hűtőbe tettem.

Mindeközben a tápiókát egy tálba öntöttem, hozzáadtam a vizet és 10 percig hagytam, hogy kissé megpuhuljon. Ezután egy lábasba öntöttem és nagyon kis lángon -nehogy odaégjen- főzni kezdtem. Mikor már kellően megpuhult, kissé ízesítettem. Ebbe is került fahéj és a maradék édesítőszer, ezután fejben kettéválasztottam. Az egyik felét az időközben kellően lehűlt pohárba kanalaztam, a másik feléhez hozzáöntöttem 2 gránátalma kifacsart levét, majd ezt is a pohár tartalmához adtam. Tetejére szórtam a korábban félretett gránátalma- magokat, majd 15 percre ismét hűtőbe tettem, hogy megdermedjen. 

Innentől kezdve semmi más dolgom nem volt vele, mint, hogy megkóstoljam. :) Nem csalódtam, örülök, hogy hirtelen kipattant a fejemből, kár lett volna kihagyni. Egyáltalán nem émelyítően édes, pont olyan, amilyennek lennie kell. Lágy, krémes, azonban végtelenül egyszerű. A csokipudingot helyettesíthetjük bármilyen más ízűvel, illetve biztos ugyanilyen isteni finom, ha más fajta gyümölcsöt tálalunk hozzá.

Csak annyit tudok tanácsolni, hogy nyugodtan készítsétek el, nem fogjátok megbánni, szerintem kis idő után rendszeresen szerepelne a menüben. :)

Inzulinrezisztensek bátran beilleszthetik a délutáni kis étkezésbe, mivel nem tartalmaz lassú felszívódású szénhidrátot, így tökéletes finomság uzsonnára.

 Boldog, jó étvágyat hozzá!

dscn5277_fotor_fotor.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6613053448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása