Saját Otthon Projekt

Spórolási tippek a konyhában, melyek jól jönnek majd karácsonykor

Spórolási tippek a konyhában, melyek jól jönnek majd karácsonykor

2017. 11. 15. Schulz Veronika

Tegnap este úgy alakult, hogy –bár egyáltalán nem jellemző- pihenésképpen Tv-t néztem. Természetesen nem maradtak ki a 20 percenként bedobott reklámok, ekkor tudatosult bennem, hogy a karácsonyt elkezdték már itt is az arcunkba nyomni, nincs mit tenni, nem dughatom tovább homokba a fejem: Megkezdődött a karácsonyi szezon. Kicsit elszomorít minden évben, hogy már ilyenkor elkezdik és a karácsonyi hangulat évről-évre inkább stresszel, mint, hogy örömmel töltene el.

Spóroljunk az ünnepek előtt!

a3365977818b9d1b1d5a2e5841b335d6--christmas-baking-christmas-recipes.jpg

Szerettem volna még egy kis ideig azt hinni, hogy van még időm felkészülni, ezt az elképzelést ezennel el is vetettem. Az már korábban világossá vált számomra, hogy az idei karácsony, amennyire lehet, a költséghatékonyság jegyében fog telni, nekem nem szimpatikus, hogy ebben az időszakban boldog-boldogtalan annyi pénzt költ ilyenkor, mintha egyáltalán nem számítana a pénz. Majd elérkezik a január és mindenki pénzhiányról panaszkodik. Pedig egy kis odafigyeléssel, tudatossággal rengeteg pénzt spórolhatunk, tervezés kérdése az egész. Ezért én is elkezdtem magamban összeállítani, mivel lehet a költségeket minimalizálni. Párat összegyűjtöttem, hátha ezzel Nektek is tudok segíteni. Lássuk:

Tervezzük meg a karácsonyi menüt:

Vegyünk alapul egy hosszú hétvégét. Egy napra bezárnak a boltok, ilyenkor mindenki úgy tesz, mintha minimum világvége jönne, hatalmas bevásárlásokba kezdenek, rengeteg pénzt hagynak ott ilyenkor. A karácsony ugyanilyen, csak nagy tételben. Érdemes megfontolni, ha már most elkezdjük tervezni a menüt (leginkább a főfogásokat) akkor akár már most, idejében elkezdhetjük beszerezni a hozzávalókat. Gondolok itt a tartós, száraz-élelmiszerekre, amelyeket elég addig félretenni, de ha rendelkezünk fagyasztóval, akkor akár elkezdhetjük beszerezni apránként a húsokat, halakat:

roasted-beef-tenderloin-with-mushrooms-and-white-wine-cream-sauce-5.jpg

spiced_sugar_and_pecan_ham_with_whiskey_glaze.jpg

christmas-cookie-pinwheels-11.jpg

 Használjuk ki a fagyasztó adta lehetőségeket:

Ne csak karácsony előtt jusson eszünkbe ez az opció. Biztos vagyok benne, hogy ismeritek azt a jelenséget, amikor annyi ennivalót sikerül készíteni, hogy akár egy teljes hadsereget el lehetne látni belőle. A legnagyobb pazarlás kidobni az ételt, inkább porciózzunk és fagyasszuk le. Karácsonykor az ember már rá sem bír nézni egy idő után az édességekre, azonban ha fagyasztunk le belőlük, január elején, közepén, örülni fogunk neki.

no-cook-freezer-meals-bags.jpg

freezercooking.jpg

 Készítsünk saját kezűleg ajándékot:

 Akárhányszor szóba kerül a téma, valahogy mindig az a vége, hogy a kézzel készült ajándékoknak mindenki jobban örül, mint a készen vásárolható „instant” termékeknek. Persze, hiszen ezzel foglalkozunk, dolgozunk vele. Én például szeretek karácsonyi ajándék gyanánt akár szépen becsomagolva kekszet, süteményt, vagy különböző finomságot ajándékozni, egyrészt mert szeretem ezeket készíteni, tudom, hogy örömöt okozok vele, végül, de nem utolsó sorban pedig költséghatékony. Tökéletes hármas

60-make-ahead-recipes-for-christmas.jpeg

christmas-food-gift-idea-464x650.jpg

a3365977818b9d1b1d5a2e5841b335d6--christmas-baking-christmas-recipes.jpg

Szerencsére még van idő karácsonyig, úgyhogy még nem vagytok elkésve, ha ilyen vagy ehhez hasonló lépéseket még nem tettetek meg, de lassan ideje elkezdeni. Ez csak egy pár lehetőség a számtalan közül, a listát hamarosan én is folytatni fogom, további tippekkel, praktikákkal kiegészítve.

Amennyiben Nektek is vannak spórolós tippjeitek, ne tartsátok magatokban, osszátok meg velünk is.

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1913279017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása