Saját Otthon Projekt

30 perces Oreo-trüffel, a tökéletes karácsonyi gasztroajándék

30 perces Oreo-trüffel, a tökéletes karácsonyi gasztroajándék

2017. 11. 19. Schulz Veronika

Emlékszem tavaly csöppet sem kapott el a karácsonyi láz, mivel megbeszéltük a családdal, hogy senki nem vesz ajándékot a másiknak. Bevallom, kicsit sem irigyeltem azokat, akik fejvesztve rohangáltak még 24-én is a tökéletes ajándék után kutatva.

Idén másképp lesz, mivel a bátyám nem tartotta meg, amit megfogadtunk. Mindenki kapott tőle valami kis apróságot. Mi meg csak álltunk ott okosan, hogy ilyenkor mi van... Úgyhogy megfogadtam, ilyen többet nem lesz. Még, ha csak valami aprósággal is, de akkor is készülni fogok rá.

Gondolom, nem okozok azzal nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy első körben valami gasztroságra gondoltam. Konkrét ötletem még nincs, de valami hasonló finomság lesz a vége, mint a mai receptem. Ez azonban nem cukormentes, de nem is baj, hiszen első sorban nem nekem készül. A kalóriákkal foglalkozzon az, aki kapja. :D

1_1.jpg

Lássuk a hozzávalókat:

Körülbelül 30 darab Oreo keksz
1 evőkanál sajtkrém vagy mascarpone
2 tábla étcsokoládé
1 teáskanál vaj
+ízlés szerinti dekoráció

Igen, jól látjátok, nem kell hozzá semmi más. Az alapreceptet természetesen fel lehet turbózni, akár mandulával, kókusszal, rumos meggyel, bármivel.

A kekszeket első körben egy késes aprítóba tesszük, a krémes töltelékkel együtt, alaposan összedaráljuk. Hozzátesszük a sajtkrémet és alaposan összedolgozzuk a masszát, szintén az aprítóban.

Ezután a masszából kis golyókat formázunk és pár percre a fagyasztóba tesszük.

Ezután a  csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam a vajjal együtt és a kis golyókat beleforgatjuk a csokoládéba, majd ismét pár percre a fagyasztóba tesszük.

Végül nincs más dolgunk, mint ízlés szerint díszíteni. Én most dekor-tollakat használtam, bár valljuk be, kézügyességem hiánya ismét megmutatkozott, de így legalább mindenki biztos lehet benne, hogy én készítettem.

Szerintem remek karácsonyi ajándék lesz belőle, saját kezűleg készült, foglalkoztunk vele és általában mindenki ezt részesíti előnyben.

Nektek van valami bevált tippetek? Készültök valami gasztro-ajándékkal az ünnepekre?

1_1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3413311701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása