Saját Otthon Projekt

Milyen legyen a karácsonyi ajándék? Persze, hogy gasztro!

Milyen legyen a karácsonyi ajándék? Persze, hogy gasztro!

2017. 12. 07. Schulz Veronika

Nyugtassatok meg, hogy nem vagyok egyedül és vannak rajtam kívül még olyanok, akik még nem kezdték el a karácsonyi készülődést. Rohamosan fogynak a napok, már csak 17 nap van hátra és elérkezik a várva várt ünnep. Ahogy már korábban is kitértem rá, volt 2 nyugodt évem, amikor hátradőltem és élveztem, hogy nem kell részt vennem a karácsi őrületben, nem kell a bevásárlóközpontokat járnom, elkerülöm az embereket, a karácsonyi őrületet. 
A bátyámnak köszönhetően ez idén már nem lesz így :) , de azt gondolom, saját magam számára megtaláltam a megfelelő megoldást. Egyrészt nem kell azon agyalnom folyamatosan, kinek, milyen -esetleg haszontalan- ajándékot vegyek, olyat készíthetek, amit szeretek, nem kell üzletről-üzletre rohangálnom, célirányosan megvehetem a hozzávalókat, mindemellett pedig költséghatékony. 

Az már biztos, hogy leginkább gasztro-ajándékokat fogok készíteni, így személyesebb is, úgyhogy a véghajrában én is megkezdtem a szemezgetést és az ötletelést, tartsatok velem, hátha Nektek is megtetszik valamelyik ötlet és meglephetitek vele szeretteiteket.

gallery-1477757548-clx0910064a.jpg

Ha gasztro-ajándékról van szó, egyértelműen mindenkinél beugranak az édességek (bon-bon, trüffel, csokoládé különböző ízesítésekkel, vagy akár mézeskaláccsal)

gift-basket.jpg

gingerbread-house-snow-globes.jpg

hot-cocoa-mix-ornament-varieties2.jpg

A különböző fűszersók és fűszer-keverékek, vagy olajok mindig bejönnek:

hot-apple-cider-cinnamon-spice-mix-homemade-food-gift-recipe-3-768x1152.jpg

infused-salts-02.jpg

oil-bottles-533x800.jpg

vanilla-extract-020.jpg

Mostanában nagy divatja van, ha az ajándékot egy dunsztosüvegben, szépen csomagolva készítjük el, valóban nagyon gusztusos és könnyen felhasználható:

homemade-gifts-in-a-jar-ideas-for-christmas_1.jpg

diy-mason-jar-bloody-mary-gift-spice-mix-recipe_0001.jpg

gingerbread-granola2-600x900.jpg

Különböző ízesítésű magkeverékeket és csonthéjasokat is készíthetünk, esténként igazán finom falatok lesznek egy pohár forralt bor kíséretében:

maple-spiced-walnuts-3b-1-of-1.jpg

img_5352-e1480976577782.jpg

white-chocolate-holiday-popcorn-mix-1.jpg

Bízom benne, hogy miután elolvastátok a bejegyzést, kedvet kaptok ilyen finom apróságok elkészítéséhez, tényleg nem nagy kunszt ezeket elkészíteni, mindemellett igazi örömöt okozhatunk velük szeretteinknek.

Nektek melyik a kedvencetek? Készültök gasztro ajándékot készíteni? Ha igen, mit? 

A képek forrásait szokás szerint rájuk pöttyintve találjátok!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4813452795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása