Saját Otthon Projekt

Régi, családi recept alapján nálunk így készül a buzsáki cackanica!

Régi, családi recept alapján nálunk így készül a buzsáki cackanica!

2018. 01. 07. Schulz Veronika

Az ünnepek után, mindenki egy kicsit visszavett az evésből, csak úgy rajzanak a neten az
ilyen-olyan fogyókúrás receptek, tippek, ötletek. 
Szerencsésnek mondhatom magam, mivel a kötelező karácsonyi degeszre evés nálam elmaradt, ettem mindenből, de nem úgy és annyit, hogy kajaundorom legyen. :) Úgy döntöttem, a 2018-as első, saját recept, amit megosztok Veletek, nem éppen a legfogyókúrásabb, ezzel szemben isteni finom, én sosem tudom időben abbahagyni.

Egyébként egy régi, családi receptről beszélünk, amit senki nem tud(ott) olyan istenien csinálni, mint a nagymamám, -hiába, somogyi lány lévén-  tésztában, kelt tésztában verhetetlen volt, de szerencsére anyukám szorosan a nyomában lépdel. Próbálok velük lépést tartani, de azt hiszem, sosem fogom tudni őket utol érni.

A mai receptem a "káposztás hajtóka" apukámmal mindig azon versenyzünk, hogy elkapkodjuk egymás elől a legropogósabb darabokat, ennek a finomságnak a receptjét olvashatjátok:

viber_image_fotor_1.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:
40 dkg liszt
1 tojás
fél evőkanál zsír
körülbelül 1,5 dl langyos víz
só ízlés szerint

Töltelékhez:

Általában ha káposztát sütök le, mindig egy nagyobb adaggal szoktam készíteni, így amikor szükségem van rá, csak előkapom a fagyasztóból és már használhatom is.
1 fej káposztát legyalulunk, 2-3 evőkanál sóval lesózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd a felesleges vizet lenyomkodjuk. Zsíron megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk.

+ körülbelül 1,5 dl tejföl
1-1,5 evőkanál olvasztott zsír

A tészta hozzávalóit alaposan összemorzsoljuk, jól kidagasztjuk, majd a tésztát körülbelül 15-20 percig pihentetjük. 
Lisztezett deszkán szép vékonyra nyújtjuk, a káposztát egy sorban elrendezzük, meghintjük alaposan tejföllel és forró zsírral majd óvatosan feltekerjük (mintha rétes lenne) 

Kizsírozott tepsibe fektetjük a tésztákat, ilyenkor szoktuk felvágni ízlés szerinti nagyságú téglalapokra és
180 fokos sütőben arany színűre sütjük.

Tálaláskor még ízlés szerint tejföllel meglocsolhatjuk, melegen tálaljuk.

Tényleg nem fogyókúrás recept, de higgyétek el, érdemes kipróbálni, mert isteni finom, szinte alig lehet abbahagyni. 

Ahogy már említettem, versenyezni szoktunk a legfinomabb falatokért, vendégvárónak is tökéletes, kóstoljátok meg, nem fogtok benne csalódni, ezt garantálom! (Aki nem hiszi, járjon utána) ;)

Nektek van kedvenc családi receptetek, amit megosztanátok velünk? 

viber_image_fotor_1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.    

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8513552493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása