Saját Otthon Projekt

Programozzunk télen IS!

Programozzunk télen IS!

2018. 01. 10. Schulz Veronika

A tél valahogy mindenkinek egyet jelent a begubózással, bekuckózással, jól esik a meleg lakásban, egy puha takaró alatt tölteni az estéket, akár egy pohár forralt bor kíséretében. Bevallom, ilyenkor én is hajlamosabb vagyok a szabadidőmet inkább otthon tölteni, pedig ha egy kicsit szemfülesek vagyunk, igazán tuti programokat szervezhetünk magunknak. Szinte el is felejthetjük a hideget, mert a téli programok, - főleg, ha gasztro programról beszélünk-, mindig tartogatnak számunkra egy kis lélekmelegítő folyadékot.. Ha értitek.. Khm. .:D

Pár szuper programot válogattam most össze, ha van kedvetek, kerekedjetek fel, nyomás ki a szabadba és élvezzétek a sok finomság látványát, illatát, és ha tehetitek, kóstoljatok serényen.

8cde57958dc0a07d4fa276dadd634a0c_640.jpg

Ha érdekel a teázás története, kultúrája, feldolgozása, érdemes lesz ellátogatni az Akvárium klubba január 14.-én, ugyanis Magyarországon először rendezik meg a Tea napja eseményt, természetesen kóstolási lehetőséggel egybekötve:
53763.jpg

A TEA NAPJA
Időpont: 2018. január 14., 10:00 - 18:00
Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Január 20.-án, szombaton ismét lesz Etyeki piknik, téli változatban. Egyszer volt szerencsém kilátogatni, igaz, az nyáron volt, de nekem nagyon tetszett. Az egyetlen negatívum talán az volt, - mivel kocsival nem indulhatunk neki, ha szeretnénk meginni egy pohárkával,- hogy a tömegközlekedés -akkor legalábbis- nem volt igazán felkészülve, hogy annyi ember fogja igénybe venni a szolgáltatásukat, így nyomorogtunk oda és vissza. De ez ne szegje kedveteket, ugorjatok ki, nézzétek meg saját szemetekkel! ;)

6197-etyeki-piknik.jpg

TÉLI ETYEKI PIKNIK
Időpont: 2018. január 20.
Helyszín: Etyek, Újhegy

Január 18-21. között rendezik meg immáron 2. alkalommal A "Forralt Bor és Téli Italmámor" Fesztivált, ahol igazi forró finomságokkal várják kicsiket és nagyokat. Lesz bor, sör, tea, kávé, csoki, puncs stb, természetesen forrón tálalva és ha mindez nem lenne elég, az előbb felsorolt finomságok párjait is megtalálhatjuk, természetesen ételek formájában:

8cde57958dc0a07d4fa276dadd634a0c_640.jpg

Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor
Időpont: 2018. január 18-21.
Helyszín: 1117 Budapest, Kőrösy József utca

Februárban ismét érkezik a Budapesti Mangalica Fesztivál, mely országos szinten 33. alkalommal kerül megrendezésre. Gondolom, nagyon nagy meglepetést nem okozok: Itt minden megtalálható lesz, ami mangalica! A rendezvény ingyenes, szerintem érdemes egy kis időre kiugrani. :)

mangalica_fesztival.jpg

Budapesti Mangalica Fesztivál 2018
Időpont: 2018. február 9-11.
Helyszín: 1054 Budapest V. kerület, Szabadság tér

Terveim szerint én ezen a programon fogok részt venni, érdekesen hangzik, egyszer mindent ki kell próbálni. Egy könnyű belvárosi séta, melynek fő témája az édesség lesz. Egy gasztrotúra, mely sok érdekességet tár fel előttünk, ízekkel, ilatokkal vegyítve, természetesen a kóstolás itt sem maradhat el. Ki tart velem? ;)

5983-azt-beszelik-a-varosban-8230-8211-bunugyi-tortenetek-pletykak-budapesten-1412677853.jpg

Gasztrotúra Budapesten (nem csak) édesszájúaknak Édes élet címmel, ízes és illatos belvárosi séta
Időpont: 2018. március 10.
Helyszín: 1053 Budapest V. kerület, Királyi Pál utca 18.

Remélem, sikerült az itt felsorolt programok közül felkelteni az érdeklődéseteket, tényleg érdemes ilyenkor is kimozdulni, világot látni, csupa érdekes programmal találhatjuk szemben magunkat, csak egy kicsit nyitott szemmel kell járnunk. :)

Ti merre szoktatok kimozdulni ilyenkor télen? Van bevált tippetek, ötletetek? Osszátok meg velünk ios, ne tartsátok magatokban. 

A képek forrásait szokás szerint rájuk pöttyintve találjátok!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7113564559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása