Saját Otthon Projekt

A lábatlankodó szekrény

A lábatlankodó szekrény

2018. 02. 05. Diamia8

Januárban 6 év után eljutottunk oda, hogy végre legyen mosogatógépünk. Így visszagondolva nem is értem, hogy miért vártunk ennyit, mert hihetetlen módon megkönnyíti az életünk...De ez a bejegyzés most nem erről szól. :D

A mosogatógép beépítése ugyanis elvett tőlünk egy szekrényt, ami elég érzékenyen érintett bennünket. Hiszen kis lakásban a tárolás az egyik legfontosabb tényező, ami biztosítja a rendet és egy csomó cuccunknak nem marad helye.

Az helyzetet a férjem mentette meg szuper ötletével: vegyünk az étkező mögötti kis ficakba egy Ikea Ställ cipőszekrényt. Pontosan olyan hosszú és pont annyira keskeny, hogy tökéletesen passzoljon oda. Létezhet ekkora szerencse???

Az ötletet maximálisan támogattam, mert az előszobában is van már nekünk egy 6 éve és a minőségére, időtállóságára semmi panaszunk sem lehet. Azonban mégis kihívás elé állítottam Attilát, mert én lábatlanul szerettem volna a falra. Anno már az előszobába is úgy képzeltem el, de valamiért akkor nem mondtam. Most azonban eljött az én időm!

Kicsit aggódott, hogy hogyan rögzítjük majd a falra, de tetszett neki az ötlet. Végül pikk-pakk megoldotta és a végeredményt egyszerűen imádom! Legszívesebben az előszobait is átvarázsoltatnám! :D

ikea_stall_hack.jpg

ikea_stall_hack1.jpg

ikea_stall_hack4.jpg

ikea_stall_hack3.jpg

ikea_stall_hack5.jpg

ikea_stall_hack2.jpg

Hozzávalók:

  • Ikea Ställ
  • véső
  • reszelő
  • plusz csavarok

Elkészítése:

Ha alaposan elolvastátok a hozzávalókat, akkor egyértelműen látszik, hogy a szerszámokon kívül semmi más alapanyagot nem használtunk fel hozzá. Ez azért van, mert az eredetileg lábként funkcionáló részt használtuk fel plusz fali rögzítésként.

Ehhez azonban szintbe kellett hozni és úgy 2-3 milliméternyit kivésni belőle, hogy szépen felfeküdjön az aljára:

ikea_stall_hack6.jpg

ikea_stall_hack7.jpg

ikea_stall_hack8.jpg

Utána rögzítsük az aljához a lécet:

ikea_stall_hack9.jpg

ikea_stall_hack91.jpg

Majd az eredeti helyén és az új helyén is fúrjuk fel a falra. Aztán mehet is a pakolás. Mi tisztítószereket, nejlon zacskókat, kukazsákot és ajándéktasakokat tartunk benne. Szuperül funkcionál. :D

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5713631972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása