Saját Otthon Projekt

3 főszereplős finomság, egy könnyű desszert formájában

3 főszereplős finomság, egy könnyű desszert formájában

2018. 02. 25. Schulz Veronika

Még egy magamfajta anti sütemény rajongóval is olykor előfordul, hogy megkívánom az édességet. Nem gyakran fordul elő velem ilyen, de néha becsúszik nálam is. Így volt ez a mai napon is. Azért megijedni nem kell, nem lettem édesszájú, nem fogom habzsolni az édességeket, de azt mondják, ha valamit megkíván a szervezetünk, akkor a lehetőségeinkhez mérten, igenis adjuk meg neki, amire szüksége van.

Rajtam ne múljon, ha erre van szüksége, akkor ezt fogja kapni. :D

Természetesen most se úgy képzeljétek el, hogy egy agyoncukrozott, geil valamiről van szó, sokkal inkább előnyben részesítem a frissítő, könnyű desszerteket, amitől a szervezetem nem kap azonnali cukor-sokkot

Vásárolj be tudatosan, mielőtt belevágnál a süti sütésbe!

Így született meg a mai recept is, egy könnyű, zamatos finomság, aminek azt hiszem, kevesen tudnának ellenállni.
dscn5519_fotor.jpg
Nem is csigázlak tovább Benneteket, máris nézzük a hozzávalókat:

12 dkg sótlan vaj
2 evőkanál stevia-eritrit keveréke
pár csepp vanília aroma/ vagy egy rúd vanília kikapart magja/
1 citrom lereszelt héja+ pár csepp citromlé
4 tojás (külön választva a fehérje a sárgájától)
25 dkg mandulaliszt
30 dkg ricotta
csipet só
ízlés szerinti szeletelt mandula, a díszítéshez

A sütőt először melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, vagy kibélelünk sütőpapírral.

Egy tálban összedolgozzuk a vajat az édessítőszerrel, vaníliával, a citromlével és a citrom héjával, nagyjából 8-10 perc alatt habosra verjük. Hozzáadagoljuk egyesével a tojások sárgáját, óvatosan keverjük homogén állagúra a masszát. Ezután hozzákeverjük a mandulalisztet, végül pedig a ricottát.

A tojásfehérjét habosra verjük, majd miután elérte a megfelelő állagot, óvatos mozdulatokkal a felvert fehérjehabot a tésztához keverjük.

Innentől kezdve már csak annyi a dolgunk, hogy a tésztát az előzőleg kibélelt tortaformába öntjük, a tetejét kissé elsimítjuk, megszórjuk szeletelt mandulával és az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük

Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával vagy egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is teljesen átsült-e, nehogy nyers maradjon. Annál nincs rosszabb, mikor valami első ránézésre tök jól sikerült, majd rövid időn belül jön a felismerés: "Az egész mehet a kukába!" Ilyet nem játszunk! ;)

Végtelenül egyszerű sütemény, amelyet bárki el tud készíteni, nem igényel szaktudást, csak a hozzávalókat kell összekeverni és máris kész ez az isteni, kicsit tavaszt idéző finomság.

Nem gyakran ugyan, de máskor is el fogom készíteni, mert a végeredménnyel totálisan elégedett vagyok, egy pillanatra talán azt is elhittem, hogy mégsem vagyok “tökhülye” a sütéshez. :D

Ti milyen édeességet készítetek legszívesebben és leggyakrabban? És miért pont az a kedvencetek?

Küldjetek nyugodtan favoritokat, hátha más is kedvet kap az elkészítéséhez.

Ehhez a nyalánksághoz pedig, Boldog, jó étvágyat kívánok!
dscn5519_fotor.jpg
Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7013698016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása