Saját Otthon Projekt

Home staging egy belvárosi lakás esetében

Home staging egy belvárosi lakás esetében

2018. 03. 02. Diamia8

Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít a Home Staging, azaz egy ingatlan piacra való felkészítése. A Home2be csapatának már bemutattuk néhány felújítási projektjét, most azonban gépészeti felújítás és falak mozgatása nélkül, csak falfestéssel, design elemek és bútorok, drapériák segítségével varázsoltak át 2 hét alatt egy belvárosi, két és fél szobás ingatlant. A cél jelen esetben pedig a piacon való könnyebb és gyorsabb értékesítés volt.

A mai kor emberének figyelmet elsősorban a vizuális ingerekkel lehet felkelteni. Nincs ez másképpen az ingatlanpiacon sem. Egy üres, bútorok nélküli, fehérre festett falú lakásról készült fotók nehezen adják el a lakást, hiszen a találati listában gyorsan tovább görgetünk az ingerszegény fotók miatt.

Viszont ugyanaz az ingatlan sokkal hangulatosabbnak, tisztábbnak, nagyobbnak, funkcionálisan sokrétűbbnek tűnik megkapó design elemek es odaillő bútorok használatával. A wow-faktor eléréséhez egyáltalán nem szükséges milliókat elkölteni, ahogyan ez ennél a lakásnál is látható.

dsc_0481.jpg

Ahogyan a Home2be-től már megszokhattuk, továbbra is a skandináv, modern, de mégis otthonos hangulatot varázsoltak a falak közé, amellyel a lakás azonnal szerethetővé, melegebbé, otthonosabbá változott. A potenciális otthonkeresők számára így ide már csak a ruhákat kell hozni, mert minden rendelkezésre áll az új tulajdonos kényelméhez.

Az eredetileg egyszínű, világos falakat az ablakok körül kékeszöldre színűre festették, az ablakokat modern drapériákkal keretezték és ezzel a nappali sokkal karakteresebbé vált. Az alkotók külön kedvence lett a hálószobában alkalmazott, ágy mögötti robosztus falfelület geometriai felosztással és falfestéssel megtört megoldás.

dsc_0477.jpg

A nappaliban található falfülke éppen ideális méretű volt egy kis dolgozó rész kialakításához, ahol fehér bontott tégla hatású tapéta került. Ugyanez a tapéta köszön vissza az étkező egyik falán is, de itt már jóval nagyobb méretben használtak, amellyel így sikerült megtörni az egyébként igencsak üres falfelületet.

dsc_0505.jpg

dsc_0531.jpg

A budapesti lakások szépsége, egyben kihívása a nagy belmagasságok megfelelő alkalmazása. Miután a falak és bútorok elnyerték végső helyüket és funkciójukat, következtek az apróbb design elemek elhelyezése, úgy mint képek, lámpák, párnák, a megterített asztal, amely profi fotós által befotózva végül drámai előtte/utána hatást ért el. Végül is ez a Home Staging lényege.

dsc_0595.jpg

dsc_0500.jpg

dsc_0485.jpg

dsc_0521.jpg

dsc_0598.jpg

dsc_0593.jpg

dsc_0508.jpg

dsc_0547.jpg

dsc_0556.jpg

dsc_0563.jpg

dsc_0581.jpg

dsc_0543.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9313689054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása