Saját Otthon Projekt

Kérdezz-felelek blogger módra

Kérdezz-felelek blogger módra

2018. 03. 19. Diamia8

Rengeteg blogos csoport van a Facebookon, de az összes közül a legaktívabb és legösszetartóbb közösség a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségében alakult ki. Ez az a hely, ahol egy blogger igazán jól érezheti magát és rengeteg olyan bejegyzést olvashat, ahol a minőség az érték.

Itt régóta van egy kérdezz-felelek játék, ahol bloggerek kérdeznek hetente egy kijelölt bloggert és most Enikő (Enart Design) jóvoltából rám került a sor.

Rengeteg érdekes kérdést kaptam és a Verával őszintén meglepődtünk, hogy ennyire foglalkoztatja a bloggereket, hogy hogyan is jövünk ki és hogyan is tudunk közösen dolgozni. Most akkor el is áruljuk a nagy TITKOT! ;-) 

Jöjjenek hát a kérdések! :D

img_7483ff.jpg

#1 - Nem ad rivalizálásra okot, hogy ketten írjátok a blogot? Hogy bírjátok egymást?  

Két fontos tényező van kettőnkkel kapcsolatban, amely segíti a közös munkát. Az első és legfontosabb, hogy mi ezer éve barátnők vagyunk és olyan igaziak. Ismerjük egymást és a hibáinkkal együtt tudjuk a másikat szeretni és elfogadni. Ebben van szerintem a mi erőnk.

A másik fontos tényező, hogy teljesen külön témánk van, ami csak a konyhafelszerelés és konyhák berendezése esetében kapcsolódik időnként. Természetesen ez nem zárja ki, hogy néha témaötletekkel mentsük meg egymást, ha éppen nincs ihlet. 

#2 - Dia évekig egyedül blogoltál. Miért és mikor döntöttél úgy, hogy Verával együtt folytatod? Mit szólt ehhez Vera? Hogyan változott meg ezáltal a blog? Könnyebb-e ketten?

A Verát állandóan nyúztam, hogy kezdjen blogolni, mert olyan jól főz és imádja is csinálni. Azonban egyedül sohasem vágott volna bele, így az az ötlet pattant ki a fejemből, hogy kibővítjük a Saját Otthon Projekt témakörét a gasztronómiával. Erre szerencsére igen mondott és 2015 januárjától közösen tevékenykedünk. 

Először természetesen bennem is volt félelem, hogy hogyan tudjuk majd a gasztronómiát beilleszteni és hogyan fogadják majd az olvasók, de ez elmúlt és beigazolódott, hogy ez így működőképes konstrukció lesz.

Az már többször megállapítottuk a Verával, hogy sokkal könnyebb együtt blogolni. Ha nem jött volna a Vera, akkor én már tutira nem írnám a blogot. Hiszen kitartást és erőt ad, hogy nem csak magadért csinálod, hanem van egy közös cél. Ez pedig igazán motiváló tud lenni.

#3 - 2011 óta vezetitek a blogot. Töretlen a szerelem a bloggolás iránt?

Meglepő módon már nem tudnám elképzelni az életem úgy, hogy nem írok. Nehezen nyíltam meg, de az évek folyamán áttört a páncél és manapság szinte minden bejegyzésem bepillantást enged személyes életembe és gondolataimba. 

#4 - Tudatosan készül a blog, vagy az kerül fel, ami épp valamelyikőtöknek tetszik? Milyen a munkamenetetek, hogy dolgoztok? 

Amióta egyre több megkeresésünk van, azóta egyre jobban oda kell figyelnünk az ütemezésekre. Alapvetően azonban a Veráé a szerda és a vasárnap, én pedig általában hétfőre, keddre és csütörtökre írok. Általában mindig előre megírom a hétvégén a bejegyzéseket, ekkor fotózok is a saját anyagaimhoz, mert hétköznap erre nem igazán lenne időm a munkám mellett.

Témaötleteket én általában vázlatként gyűjtök, a Vera pedig a számítógépén. Ha nem szponzorált a bejegyzés, akkor mindig úgy választok témát, ami éppen érdekel vagy lázba hoz. Természetesen az ünnepek mindig előre meghatározzák a témák körét.  

#5 - Volt-e olyan pillanat amikor elgondolkodtatok azon, hogy esetleg külön-külön folytatjátok a blogolást?

Külön egyikőnk sem folytatná, akkor inkább abbahagynánk az egészet. ;-)

#6 - Bloggerként tudom, hogy időnként vannak mélypontok, amikor a blogger kicsit lazábbra veszi az írást! Nálatok nem tapasztalom ezt, mindig egyformán aktívnak látlak titeket! Hogy csináljátok? Vagy éppen ezért jó ketten két témában vinni egy blogot? Mi a Saját Otthon Projekt kitartásának titka?

Nekünk is vannak mélypontjaink, amikor magánéleti problémák vagy a munkánk miatt nem jut idő és energia az írásra. Ilyenkor kevesebb poszt születik. Lehet, hogy azért nem olyan feltűnő, mert ketten vagyunk és ilyenkor a másik tartja a frontot. 

#7 - 5 év múlva hogyan képzeltek el a blogot? Mik a jövőbeni terveitek, persze csak ha publikus?

Nem szoktunk kitűzni célokat a blogra vonatkozóan, de rengeteg álmunk valóra vált már. Néha el sem hiszem, hogy tényleg megtörténtek!

Azonban azt beszéltük meg, hogy továbbra is haladunk ezen az úton és szépen jönni fog minden és továbbra sem dolgozunk olyan partnerekkel, akikkel nem tudunk 100%-osan azonosulni vagy úgy éreznénk, hogy eladnánk a lelkünket. 

Ebben az évben szeretnénk a Facebook-os csoportunkra koncentrálni, mert igazán kreatív és aktív közösség jött össze pár hónap alatt. Ezen kívül az Instagram a fő irányvonal még.

#8 - Nagyon színes a posztok palettája. Melyik rovat a kedvencetek?

A magam részéről én a saját csináld magad posztjaimat vagy az otthonunkról készült bejegyzéseket szeretem a legjobban. Igaz, ezekkel rengeteg munka van, mert nem csak el kell készíteni őket, de után be kell fotózni és utána jöhet az utómunka a képeken és csak ezek után az írás.

Biztosan meglepő, de általában az a tapasztalatunk, hogy sohasem azokat a bejegyzéseket szeretik az olvasók, amikkel a legtöbbet dolgozunk, amibe szívünk-lelkünk beleadjuk és régebben elég demotiváló volt. Most már a magam részéről elértem oda, hogy nem foglalkozom egy-egy poszt olvasottságával. Nem másoknak akarok megfelelni, hanem magamnak. Ez egy igazi lelki fejlődés részemről és büszke is vagy rá, hogy eljutottam idáig. 

#9 - Rengeteg szuperül felújított lakást mutattok be a blogon, anno ezek miatt fedeztem fel a blogotokat. Na de a bemutatottak közül melyik az, amelyikben a legeslegszívesebben laknátok?

Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mert igazi vízöntőként olyan sok stílus, irányzat és otthon tetszik, hogy szívem szerint a legtöbbet azonnal elfogadnám.

Ha mégis meg kell határoznom, akkor a holland otthonok állnak hozzám legközelebb, mert skandináv alapokra épülnek, mindig érezzük az ott lakók személyiségét és fontos nekik, hogy a múltjukból átmentsenek bútorokat, tárgyakat. 

maison_style_scandinave.jpg

#10 - Van olyan álommelótok, együttműködés, partner, akivel, amivel szívesen dolgoznátok?

Szerencsére egyre több olyan cég keres meg minket, akik a bakancslistánkon vannak/voltak. Roppant jó érzés, mert valahol bizonyítja, hogy jó úton járunk. 

Azonban van egy közös álom, még pedig az ID Design. Reméljük, hogy ez egyszer ezt is lehúzhatjuk majd a listánkról! ;-)

#11 - El tudnád képzelni, hogy egy hétre szerepet cseréltek? Szerinted mi lenne az eredménye? 

A magam részéről én ezt semmilyen formában nem tudom elképzelni. Nem vagyok konyhatündér és nagyon főzni sem szeretek, tehát biztosan nem mennék bele. Sőt, az ételfotózás külön szakma, ahhoz sem értek... :D 

#12 - Mi a kedvenc ételetek, amit a blogon is bemutattatok már?

Vera receptjei közül nekem ez a kedvencem, mert imádom a szendvicseket. Bármikor jöhet... (Vera, remélem vetted a lapot...)

dscn4201_fotor_600x450.jpg

#13 - Ha lehet még kérdezni, akkor mivel aktuális, melyik a kedvenc húsvéti posztotok?

Az esetek többségében általában mindig a legújabb alkotásaim a kedvenceim, de tavaly kitaláltam egy nyuszikát és a Mywall el is készítette nekem és azóta van a kínálatukban is. 

nyuszi_ul_a_fuben.jpg

Köszönjük szépen a rengeteg kérdést és reméljük, hogy érdekesek voltak a válaszok. A titok pedig innentől kezdve már nem is titok! ;-)

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4113750120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása