Saját Otthon Projekt

Kicsi svéd lakás a fekete bűvöletében

Kicsi svéd lakás a fekete bűvöletében

2018. 03. 22. Diamia8

Általában elmondható, hogy nem gondoljuk nőiesnek a sötét színekkel megkomponált otthonokat. Leginkább legénylakásokra asszociálunk és nehezen tudjuk elképzelni, hogy nőként ilyenben éljünk.

Velük ellentétben nekem a fekete az egyik kedvenc színem és imádom viselni is. Az azonban elsőre ellentmondásnak tűnik, hogy a színelmélet szerint nem is tekinthető színnek. Hiszen a fehérrel és a szürke összes árnyalatával együtt akromatikusnak (semlegesnek) nevezik őket. Magát a feketét pedig azért látjuk feketének, mert a többi színhez képest nem vagy csak alig veri vissza a látható fényt. 

Ma pedig egy olyan svéd lakásba látogatunk, ahol a fekete és a többi semleges szín uralkodik. Mégis otthonos és meleg otthon érzetét nyújtja, ahova jó esténként hazatérni. Hiszen a semleges, nem vibráló környezet nyugtatólag hat az emberi testnek és léleknek. A szobanövények pedig ellensúlyozzák a színek hiányát és tovább növelik a nyugalom érzetét jelenlétükkel.

Habár maga a lakás csak másfél szobás és összességében 44 négyzetméter, mégse érezzük szűkösnek a szellős berendezés végett. A tágasság érzetét tovább növelik a hálószobát és a nappalit elválasztó óriás ajtó és ablak, ami szerintem a lakás legjobban sikerült része. Teljesen odavagyok érte!  

bosthlmrimage-1b.jpeg

bosthlmrimage-13b.jpeg

bosthlmrimageb.jpeg

bosthlmrimage-9b.jpeg

bosthlmrimage-5b.jpeg

bosthlmrimage-4b.jpeg

bosthlmrimage-12b.jpeg

bosthlmrimage-7b.jpeg

5879945.jpg

bosthlmrimage-10b.jpeg

5879905.jpg

5879911.jpg

5879901.jpg

bosthlmrimage-2b.jpeg

5879913.jpg

5879937.jpg

Forrás: bosthlm.se/795003/erik-sandbergs-gata-6

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2613750402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása