Saját Otthon Projekt

Étkező három hangulatban

Étkező három hangulatban

2018. 05. 11. Diamia8

Amilyen sok ember esküszik az amerikai stílusú konyhára, olyan sokan ellene vannak és nehéz is lenne igazságot tenni a két oldal között.

A magam részéről én azok táborát erősítem, akik még főzés közben is szeretnek a családjukkal vagy a barátaikkal lenni. Kifejezetten nem szeretem úgy érezni magam, mint aki kimarad valamiből. A főzéssel járó illatokat pedig pikk-pakk ki lehet szellőztetni, ha esetleg valaki zavarna. Szerencsére sohasem sütök bő olajban, így nálunk ez a kellemetlen szag sem jelenthet problémát.

A fentiekből egyenesen következik, hogy nálunk az étkező is a családi élet egyik legfontosabb része, ahol előszeretettel ücsörög különböző okokból kifolyólag a család apraja-nagyja és a barátainkkal is legtöbbször itt szoktunk beszélgetni. 

Meghatározó szerepe miatt pedig szerintem abszolút fontos, hogy mivel és hogyan rendezzük be. Alapelemei illeszkedjenek a lakás stílusához, de dekorációval és színekkel bánjunk bátrabban és igazítsuk hangulatunknak vagy az évszaknak vagy esetleg az aktuális trendeknek megfelelően.

Mutatok is három különböző hangulatot, ahol a Butopêa kínálatában megtalálható, Beton hatású étkezőasztal kapja a központi szerepet és köré pedig három teljesen más hangulatot varázsoltam:

#1 Merész zöldben

Ha közel szeretnénk a természetet érezni és van elég helyünk, akkor célszerű  beszerezni pár nagyobb méretű szobanövényt az étkezőbe is. Jöhetnek a lantlevelű fikuszok és a különféle pálmák is.

A hatást természetesen lehet fokozni azzal, ha a kiegészítőket is a zöld szín köré csoportosítjuk. Egy menta színű bársony szék igazán egyedi darab és még ülni is kényelmes rajta. 

meresz_etkezo_zoldben_2.jpg

Termékek: beton hatású étkezőasztal, bársony hatású étkezőszék, falióra fogaskerekekkel, geometrikus mintás szőnyeg, kerámia mécsestartó, színátmenetes váza, pálmaleves tányéralátét, trópusi levél mintás függöny

#2 A klasszikus párossal nem lehet tévedni

Az örök klasszikusnak számító fekete-fehér páros nagy kedvenc nálam. Ha időtálló stílust szeretnénk az étkezőnkbe, akkor ez a mi párosunk. 

Hogy megtörjem picit a két szín monotonitását, most arany színű kiegészítőket válogattam hozzá, de bármilyen árnyalattal lehet próbálkozni.  

fekete-feher.jpg

Termékek: beton hatású étkezőasztal, modern műanyag szék, cikk-cakk mintás szőnyeg, ananászos tányéralátét, csepp alakú tükör, porcelán bögre kanállal, arany gyertyatartó, páfránylevél mintás függöny, Róma falikép, cinema állólámpa

#3 A sosem unalmas szürke

Köztudott rólam, hogy a fekete-fehér párosa után a szürke szín foglalja el a dobogó harmadik fokát a szívemben. Sokan unalmasnak és semmilyennek tartják, de én ezzel vitába szállnék. Szintén szinte minden színnel barátságban van és roppant jól igazodik is hozzájuk.

Most rózsaszín és natúr fa kiegészítőket válogattam és ismét elmondhatom, hogy ha kicserélném a kiegészítőket bármilyen másik árnyalat, akár sárgára, akár kékre vagy zöldre, akkor is ugyanúgy jól mutatna. Ugye, hogy milyen egyszerű, ha semleges alapot választunk?

pastel_mood_board.jpg

Termékek: beton hatású étkezőasztal, virágmintás vintage szőnyeg, modern műanyag szék üléspárnával, flitteres díszpárna, multi képkeret, fém falióra geometrikus mintával, arabesque mintás függöny, csipkés tányéralátét, flamingós falikép

Remélem, hogy sikerült megmutatnom, hogy milyen egyszerű is semleges alapokkal teljesen más hangulatú étkezőt tervezni. 

Nálatok milyen a étkező? 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3513895136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása