Saját Otthon Projekt

Egy kaposvári óvónő bájos otthona

Egy kaposvári óvónő bájos otthona

2018. 06. 07. Diamia8

Mániákusan szeretek a blogon magyar otthonokat bemutatni, mert ilyenkor mindig lehetőségünk van jobban megismerni a tulajdonost és jobban tudunk azonosulni életével. 

Ráadásul otthonaik berendezését bátrabban merjük inspiráció gyanánt felhasználni, mert könnyebben elhisszük, hogy nekünk is sikerülhet egy kis odafigyeléssel és utánajárással hasonló stílusú élettereket létrehozni mindenféle előfeszítés nélkül. 

Ma az Emily Design Facebook oldal tulajdonosának, Georginának a bájos otthonába kukkanthatunk bele és bizton állíthatom, hogy érdemes. 

Magát az oldalt fél éve indította, mert akkor kezdett el jobban érdeklődni a lakberendezés iránt. Azóta pedig nincs megállás! Kezdetben csak saját kedvtelésre csinosítgatta a lakást, de egy kis idő elteltével már fotókat is kezdett készíteni. Ekkor kezdett el több oldalt is követni és a Saját Otthon Projekt blog az első ilyen blog között volt. Egy barát unszolására pedig meg is lépte a következő lépcsőt és elindította a saját inspirációs oldalát, az Emily Design-t. 

emily1.jpg

emily2.jpg

A civil életben egyébként óvónőként dolgozik Kaposváron, egy keresztény óvodában, amelynek környezete egyébként is inspirálóként hat számára. Hiszen a csoportszoba és a hozzátartozó helyiségek mind-mind barátságosak és kellemes hangulatúak. Véleménye szerint az ízlés formálását már egészen kis korban el kell kezdeni! 

emily3.jpg

emily4.jpg

A lakberendezési stílusok közül a vintage áll közel hozzá, mert picit kopott és szereti meglátni a tárgyakban az újrahasznosítás lehetőségét és hogy ezáltal új életet lehel megunt bútorokba és használati tárgyakban.

Ezen kívül a "vidék", mint fogalom áll közel hozzá. Nagyon sok időt öltött gyerekkorában nagymamájáéknál, ahova sok kedves emlék köti. 

emily5.jpg

emily6.jpg

Leginkább kedvenc azonban a skandináv stílus. Kedves emlék, hogy amikor gyerekkorában először járt nagybátyáéknál Finnországban, akkor nagyon furcsállotta, hogy minden fehér volt kicsi feketével fűszerezve. Ugyanakkor már akkor nagyon tetszett neki. 

emily7.jpg

emily71.jpg

Szereti a fehér falakat, amelyek szerinte a közhiedelemmel ellentétben csöppet sem ridegek, hanem otthonosak. (Ezt amúgy rengetegen tudjuk hasonlóan igazolni ;-) ) Imádja a fát, amitől természetközelibbé válhat a környezet, ahol élünk. Édesapja egyébként asztalos, így szokta mondogatni, hogy a „fa illatát”, illetve annak megmunkálását már egészen kicsi korban megtapasztalhatta. De így utólag, már bánja, hogy nem töltött még több időt apukája mellett munkája közben.

emily73.jpg

emily72.jpg

Sajnálja, hogy a legtöbb lakberendezési áruház Budapestre összpontosul, így 200 km-re a fővárostól kevés lehetősége akad, de még így is az igazi nagy kedvence az Ikea. Gyakran látogatja Kaposváron a Jysk-öt, a Kik-et és a Papco-t, ha újdonságokra vágyik. 

Az otthonuk egyébként egy 52 nm2-es téglalakás, amely korábban egy tűzeset miatt kiégett. Az előző tulaj, úgy vásárolta meg és teljesen felújította. Így amikor beköltöztünk csak egy tisztító festésre volt szükség. Azért természetesen az évek során, ahogy az ízlésünk is változott, úgy változott a környezetünk is. Burkolatcsere azonban sehol nem történt a lakásban és ennek legfőbb oka az anyagiak voltak.  

emily77.jpg

emioly74.jpg

Minden helyiségét szereti otthonának, de ami nélkül nem tudja elképzelni életét, azaz erkély. Nemcsak hasznos, hiszen tavasztól őszig itt száradnak a ruhák! Hanem, mert imád ide kiülni meginni egy kávét, vagy olvasgatni, vagy csak egyszerűen hallgatni és nézni a madarakat.

emily75.jpg

emily76.jpg

A legbüszkébb igazándiből két dologra: az apukájától kapott varrógép íróasztalára és a konyha felújítására. Hiszen ezt mindösszesen kb. 30 ezer forintból sikerült kihoznia!  Ezt pedig mindannyian igazolni tudjuk, hogy szinte hihetetlen, hogy ennyiből kihozta... 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7514021920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása