Saját Otthon Projekt

Új otthon, új tervek: a kiskamasz lányom menő szobája

Új otthon, új tervek: a kiskamasz lányom menő szobája

2018. 06. 12. Diamia8

Felgyorsultak az események a Saját Otthon Projekt 2.0 háza táján, mert szerencsésen eladtuk a lakásunkat 4 nap alatt és ugye előtte pár nappal kötöttük meg a szerződés a kiválasztott házra.

Körülbelül egy éve kerestünk egyébként Vecsésen házat, de a mi elvárásaink és az eladó házak valahogy sehogy sem passzoltak. Így amikor ennek az 1979-ben épült háznak a hirdetését megláttam, már akkor elindult bennünk valami és ez élőben csak fokozódott.

Kívül egyébként szigetelt, a tető új és szintén szigetelt. Két csodás terasza van és ablakai 2 cellás, fából készült szépségek. Belül is teljesen rendben van, de a konyha abszolút nem az én ízlésem.

Most azonban nem állunk neki a cserének, hanem majd csak jövőre. Ekkor az amerikai konyhás nappali az új konyhán kívül kap egy hajópadlót és a fürdőszobát is felújítanánk. Idén csak a fűrészporos tapétától szeretnénk megszabadulni és jöhet a tisztasági festés + még egy-két helyen tapéta.

flamingoinvazio.jpg

Habár még messze vagyunk a költözéstől, azért fejben már elindult a tervezgetés és álmodozás. Gyűjtögetem a hangulatokat, termékeket és próbálom összerakni az új otthonunk stílusát, amely egyébként a jelenlegi lakásunkétól eltérő lesz. 

Marad a skandináv alap, de markánsabb és merészebb darabok is lesznek. Most is alkalmazni fogom a legfontosabb szabályom, hogy nem fogok kapkodni vásárláskor, inkább várok hónapokat is akár, de akkor is a megálmodott darabot fogom megvásárolni. Egy biztos: a bútorok nagy része nem jön majd velünk az új otthonunkba!

Ez alól egyébként pont a gyerekszoba lesz a kivétel, mert itt biztosan megtartjuk az Ikea Stuvát, a Micke íróasztalt és a retro skandináv széket. Azonban a Stuvát máshogy állítjuk össze, hogy ki tudjunk alakítani egy olvasósarkot a Hédinek.

relax_enjoy_a_cup_smile.jpg

Mindenképpen szerettem volna már kicsit előre tekinteni és már inkább tiniszobát tervezni a kisasszonynak, hogy 2-3 év múlva is tudja szeretni. Éppen ezért lesz flamingós tapéta az egyik falon, mert az picit rózsaszín, de a mintája egy "nagylánynak" is abszolút megfelel.

Az ágyát mindenképpen lecseréljük, mégpedig egy Stora galériaágyra, amely már 140X200-as méretű és mivel a belmagasság 280 cm, így még pont jó lesz neki benne alukálni. Alatta pedig elfér az íróasztala és ezzel a megoldással jelentős helyet tudunk megtakarítani a szobájában. Szerencsére azonban ez már normál méretű szoba lesz és nem miniszoba, de helyből azért sosem elég.enjoy_a_cup.jpg

Ezen kívül természetesen még kell majd valamilyen világítás is, mert a jelenlegi frantaagis darab sajnos nem bizonyult olyan időtállónak. 

Tetszenek a Macy&Macy-s dzsungeles lámpák, de ha esetleg lenne valamilyen olyan változat, ami színvilágban jól passzolna a tapétához, akkor még jobb lenne:

ce2eda82a2d59b19ec4f25012db93978.jpg

956813cb3adca20c5dd874a2d7b0f3df.jpg

Fel az ágyhoz pedig ezt a cuki Normann Copenhagen darabot néztem ki:

2cfc7826e099c6b0965247cc3ad27d8d.jpg

Természetesen egy tiniszoba kötelező eleme a babzsákfotel és valamilyen hasonlóban gondolkodom:

1171226986d01ac191d864c225f5407e.jpg

Legutoljára hagyom majd a szőnyeg kérdést, mert majd egybe látom a teret és akkor fogom majd tudni megmondani, hogy melyik részre, milyen szőnyeget tegyek.

Szerintetek örülni fog a kisasszony az új szobájának? 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9314031714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása