Saját Otthon Projekt

IKEA hack: DUDERÖ új köntösben – Csináld magad!

IKEA hack: DUDERÖ új köntösben – Csináld magad!

2012. 03. 30. Diamia8

 

Régóta volt nekünk egy DUDERÖ lámpánk, de a kislányunk áldásos közreműködésével sikerült a rizspapír burkolatot több helyen kiszakítani. Ráadásul az alakja sem volt ideális a nappaliba, mert a közepén elég hasas volt és sok helyet foglalt.
 
Gondolatban már régen átalakítottam, de a megvalósítást jól át kellett rágni. Végül ez az eredmény született:
 
IMG_4858
 
 
Hozzávalók: DUDERÖ lámpa, vetex (vagy bármilyen másik anyag), csirkeháló, drót, Mester ragasztó
 
A helyi vastelepen sikerült beszereznem csirkehálót, mert végül arra jutottunk, hogy a merevítéshez ez tűnik a legjobb megoldásnak. Mindketten szkeptikusak voltunk, de mindegy-mindegy alapon belevágtunk.
 
Lebontottuk a lámpáról a rizspapírt:
 
 
A hálót egy drót segítségével ráerősítettük a két körre. Majd a csirkehálót is szépen összehajtogattuk. Szerencsére nem látszik, ahol összeillesztettük a hálót.
 
Sajnos a vetex anyag csak 50 cm széles és a lámpa kerülete 57 cm. Így toldanunk kellett, de ez a rész lett a lámpa hátulja. Ha tehetitek, akkor inkább olyan méretű anyagot válasszatok, ami körbeéri.
 
 
Száradás csipeszekkel:
 
 
Messzebbről:
 
IMG_4855
 
Belülről:
 
 
Este:
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr924349928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása