Saját Otthon Projekt

Jordánia - A legek hazája

Jordánia - A legek hazája

2015. 03. 03. Schulz Veronika

Személy szerint Jordánia az egyik, a szerintem megvalósítható úticéljaim közé tartozik.  Mivel korábban már több alkalommal jártam hasonló országban, úgymint Törökország és Tunézia, Jordániát is hasonlóan lüktető és színes országnak képzelem el. Gazdag történelem, rengeteg látnivaló, kedves és vendégszerető emberek, kulturális feltöltődés. Nem beszélve a számomra igazán vonzó Holt-tengerről.

Nekem, aki attól függetlenül, hogy balatoni lány, - szégyen, nem szégyen- kiborul a vízi állatoktól. Bár azt hiszem, hogy elindultam az úton, pozitív irányba, ennek a félelmemnek a legyőzéséhez. Most nem is ez a lényeg, kicsit eltértem a tárgytól. :)

Jordániában a Közel-Kelet jellegzetességeit kóstolhatjuk meg, néha meglepő, de jól párosított ízkombinációkkal találhatjuk szembe magunkat. Az itt élő őslakosok, a beduinok, híresek vendégszeretetükről és bárkivel szívesen megosztják az éppen esedékes délutáni menta tea elfogyasztását.

local-pouring-tea

Ételeiket kizárólag friss hozzávalókból és számunkra többnyire ismeretlen fűszerek hozzáadásával készítik. Legismertebb főételük a Mansaf, mely tulajdonképpen bárányhús, rizs körettel tálalva és joghurttal leöntve:

_R1A939852

A Musakhan-t azt hiszem, gondolkodás nélkül kóstolnám meg, ez egy pitába göngyölt, citromos-cserszömörcés csirke, olíva olajon megpárolt lilahagymával, pirított fenyőmaggal:

sfgate1

A színek lenyűgözőek, szinte érzem az illatukat, csodás párosítás lehet. Legszívesebben beleharapnék a monitorba..:D

Mivel a gabonákat is előszeretettel használják, nem maradhat ki a Kubbeh, melyet húsból és búzából sütnek és hagymával kevernek:

kubbeh

Desszertek közül nem kell bemutatnom a Baklavát, melyet világszerte ismernek:

baklava1

De itt nem állunk meg, találkozhatunk még a méltán népszerű Halawat al Dzsinbe elnevezésű desszerttel, mely puha krémsajttal töltött lágy sütemény, melynek tetejét sziruppal öntik le és fagyit tesznek rá:

tumblr_m3ir4jryT11r9rq34o7_1280

Nekem ezek a fogások egyáltalán nem tűnnek szokatlannak, nem mondhatnám, hogy nagyon megrémítenek, szívesen végigkóstolnám az itt bemutatott ételeket egytől-egyig. Ti mit gondoltok, melyik lenne ezek közül a kedvencetek?

Jó utat, ismét!

A képek forrásait rájuk kattintva érhetitek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9512573021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása