Saját Otthon Projekt

Világos és modern lakás Koppenhágában

Világos és modern lakás Koppenhágában

2015. 04. 09. Diamia8

Ma egy 1901-ben épült, 99 m2-es lakásba kalauzollak benneteket és ígérem, hogy nem fogtok csalódni! Tulajdonosai, Kathrine és Morten lerobbant állapotban vásárolták meg az öreg ingatlant és örömmel vetették bele magukat a felújításba. Már akkor érezték, hogy nem fogtak mellé!

A munkálatokat maguk végezték minden este éjfélig és családjuk hétvégente segített be. Mindez azért tartott ilyen sokáig, mert mindent átitatott a nikotinszag és a stukkókról szinte lehetetlen volt a dohányzás miatti elszínezősét eltávolítani.

Amikor végre lejutottak a berendezéshez, akkor igyekeztek mindent tágasnak és világosnak hagyni. Kevés, de annál menőbb dizájnbútort vásároltak és milyen jól tették!

A legtöbb időt a nappaliban töltik. Az IKEA Stockholm szőnyeg tökéletes kontrasztot teremt itt, a Hay székkel pedig soha sem lehet melléfogni:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg01

A nappali egyik sarkába különféle festményekből és nyomatokból galériát készítettek a falra. A kényelmes Hay karosszék pedig szinte olvasni hívogat minket:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg03

A kanapé melletti részen Kathrine saját készítésű képei lógnak, az ablakban pedig az én kedvenc lámpám, az "AJ" fantázianevű Louis Poulsen-től:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg

Az előszobában is az egyszerűségre törekedtek, de a kevés berendezést gondosan válogatták össze:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg04

Nekem a kedvencem az étkező, mert ezekért a Hay székekért ölni tudnék. Érdekesség, hogy a fekete tálalószekrény eredetileg Magyarországról származik, de egy régiségkereskedőtől vették már Dániában:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg05

A konyha úgy lett ilyen tágas, hogy kivették a fal felét. A fehér konyhában kitűnően érvényesülnek a fekete színű, Verner Panton által tervezett Flower Pot fantázianevű lámpák:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg07

A gáz és a mérőóra bevezetése gondot okozott és emiatt nem is lehetett elrejteni a gázvezetékeket lakásban:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg08

A háló igencsak puritán, amelyet tovább hangsúlyoznak a fehér gardróbszekrények:

Bright-and-modern-apartment-in-Frederiksberg11

Természetesen is is rögtön költöznék, de legalább a székeket adják oda! ;-)

A képek forrásait itt találjátok: boligmagasinet.dk

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr912573073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása