A rebarbara sokunk kertjében termő ismeretlen ismerős. Van, hogy nem tudjuk, mit kezdjünk vele és van, hogy nem merjük ételekbe felhasználni, pedig sok módja létezik az elkészítésének.
Engem magával ragad többek között a színe, de az ízét is kifejezetten kedvelem. Leginkább desszertekben szokták felhasználni, azért befőttet is készíthetünk belőle vagy akár salátában is rendkívül mutatós. Idén biztosan készítek belőle lekvárt is. Ti mit szoktatok belőle varázsolni?
Az alaprecept, amit mindenki ismer, az a rebarbarás-rácsos sütemény:
Körethez akár meg is grillezhetjük, ha szokatlan ízekre vágyunk. Fűszerként ajánlanám hozzá a fahéjat, vagy kardamommal is feldobhatjuk, remekül passzolnak az ízek:
Szerintem egy egyszerű salátában is csodásan mutat, azt teszünk hozzá, amit csak szeretnénk. A mozzarella sajt például remek kiegészítője lehet:
Ha van kedvünk, akár jégkrémet is készíthetünk belőle, a gyerekek biztosan imádni fogják:
Most őszintén.. Ennek ellent lehet állni? :
Ne is beszéljünk a korábban már említett lekvárról. Ahogy említettem, biztosan fogok idén eltenni belőle, házasítom majd az eperrel, biztos isteni finom lesz:
Ami számomra is újdonság, az az epres-rebarbarás bor. Sosem hallottam még róla, de azt hiszem, a következő project ennek felkutatása és beszerzése lesz:
Ha meghoztam a kedveteket a rebarbarához, keresgéljetek, nézelődjetek a neten, rengeteg különleges recept megtalálható, további kellemes kutatómunkát kívánok! :)
A képek forrásait rájuk pöttyintve megtaláljátok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.