Saját Otthon Projekt

Szemét, ameddig a szem ellát

Szemét, ameddig a szem ellát

2015. 05. 16. Diamia8

Párszor már láttam a TV-ben, amikor egy társasházban az összes többi lakó életét megkeseríti egy kényszeres gyűjtögető. Mindig az volt a legijesztőbb, hogy semmit sem lehet ellene tenni. Az összes többi ember kénytelen egyetlen egy ember miatt szenvedni vagy otthagyva az elértéktelenedett lakását máshova költözni.

A kényszeres gyűjtögetés egy igen érdekes betegség és legtöbbször a beteg környezetében élők szenvednek a legtöbbet.

Maga a betegség egy pszichológiai betegség, amely megakadályozza az egyént, hogy használhatatlan, vagy szükségtelen tárgyakat kidobjon. Ezáltal a lakhely olyan mértékben telítődik, hogy normális értelemben lakhatatlanná válik. A környezet tehetetlensége már kezdettől fogva megjelenik, hiszen a beteg minden figyelmeztetést támadásnak érez és elzárkózik a környezetétől. Legtöbbször még a külsejét is elhanyagolja.

Lassan már 4 éve lakunk Vecsésen és már az első évben felfedeztem egy kívülről normális házat, amiben egyre csak gyarapodott a szemét. Lakója már kora reggel a közeli kukákat turkálta, hogy még több számára értékes kincset halmozzon fel. Közlekedni egy lerobban tolószékben szokott, de valójában tud járni.

Egyszer már eltűnt a szemét az udvaráról, de most ismét áldatlan állapotok uralkodnak ott. Nagyon sajnálom a szomszédait, mert ez a szemét melegágya lehet különféle fertőzéseknek és a patkányokat, csótányokat is odavonzza.

Ugye milyen borzasztó a látvány? Ha ilyen kívül, akkor milyen lehet a ház belseje?

IMG_6446

IMG_6445

IMG_6444

IMG_6443

IMG_6442

Vajon miért nem történik évek óta semmi? Miért hagyják, hogy elszaporodjanak a rágcsálók és a csótányok a környéken? Kihez kell fordulniuk a szomszédoknak, hogy végre normális környezetben élhessenek?

A betegség leírásában a forrás:

hu.wikipedia.org  és

nol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8412573127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ila 2015.05.18. 10:47:20

Birtokvédelmi ügy ez ,a jegyzőhöz kell bemenni , segíti megírni a bejelentést . Jelzem a betegség leírásával most nem töltöttem az időt , de az biztos hogy nem lesz könnyű játszma ...

Béla Kovács 2015.05.18. 11:27:03

Reménytelen,újra összeszedi,ha elviszik.Tapasztalat.

Balázs Rózsa 2015.05.18. 15:58:36

A Vecsési Polgármesteri Hivatal foglalkozik a téma megoldásával. Tavaly kényszertakarítást végeztünk az illetőnél, de sajnos újra telihordta az udvart "kincsekkel". Kértünk ellene gyámos és orvosi eljárást is, melynek eredményeként normálisnak nyilvánította az eljáró elmeorvos! Idén tavasszal megszűntek az újratermelést biztosító szelektív szigetek Vecsésen, így június közepén újabb kényszertakarítást végzünk, és remélhetőleg hosszabb távra megoldódik az ügy! Rágcsálóírtást (patkány) ingyenesen kérhetnek a vecsési lakosok a Polgármesteri Hivataltól, aki a szerződött partnerével (Bábolna Bio) kéthetente elvégezteti a munkát. Tisztelettel: Rózsa Balázs (Közbiztonsági és Környezetvédelmi osztályvezető)

Pelso Főnix 2015.05.18. 16:27:31

Lehet birtokvédelmi ügy, de mivel már éven túli ("...Lassan már 4 éve lakunk Vecsésen és már az első évben felfedeztem egy kívülről normális házat, amiben egyre csak gyarapodott a szemét...") , így a bírósághoz lehet fordulni kérelemmel. A bíróságon is segítenek megírni a kérelmet, panasznap keretén belül. De mint olvasom a többi hsz-t, az Önkormányzat mindent megtesz a helyzet normalizálására, ami a lehetőségeikből telik.

diamia8 2015.05.18. 19:21:04

Pontosan ezért ilyen szörnyű az egész. Hiába próbálkoznak Önök is mindennel, nem lehet ellene tenni semmit. Mindenki kénytelen szenvedni egy ember miatt és ráadásul az Önkormányzat kénytelen plusz költségekbe vernie magát a rágcsáló és csótányirtás miatt.... Nagyon elkeserítő :(

Anka Kauremszki 2015.05.18. 20:44:00

Nekem már csak egyetlen egy kérdésem maradt Rózsa Balázs teljeskörű tájékoztatása után...vajon az elmeszakértő ellátogatna a legközelebbi vizsgálatkor az illető otthonába?! Mert lehet, hogy értelmesen tud válaszolni az illető azokra a sablon kérdésekre amiket feltesz az igazságügyi elmeorvos (hogy hívják, milyen gyógyszert szed, ki a mostani államfő...stb.), de véleményem szerint elegendő lenne a látvány bárkinek, ahhoz, hogy eldöntse normális-e vagy sem mégcsak szakembernek sem kell lenni hozzá! Én ebbe az irányba indulnék el mindenképpen. Csatolnám a képet arról ahogyan él, és amit teremtett magaköré...erre mindent lehet mondani csak azt nem, hogy NORMÁLIS
süti beállítások módosítása