Saját Otthon Projekt

A legfinomabb magyar

A legfinomabb magyar

2015. 05. 29. Schulz Veronika

Anyukám szerint a jó háziasszony tudja a gulyásfőzés minden csínját. Mivel édesanyám egy Somogy megyei kis faluból származik, az igazán magyaros ételeket istenien tudja elkészíteni. Tőle tanultam a receptet és már a nagymamám is így készítette.

A héten egyáltalán nem bővelkedtünk a jó időben, ezért úgy gondoltam, egy tartalmas levest fogok készíteni Férj és jómagam örömére. Kedden szabadságon voltam, ezért úgy döntöttem, ellátogatok a piacra, úgyis régen voltam. Amúgy is a kedvenc időszakom, ahogy korábban már említettem is. Szeretem, amikor a régóta várt zöldségek és gyümölcsök megjelennek, kiszínezik a hétköznapokat.

Rendesen be is vásároltam friss zöldségekből, mindent hazacipeltem és neki is álltam a levesnek.

DSCN0803kész

 

A két fej hagymát megpucoltam, aprítottam és zsíron megfonnyasztottam. Mint tudjuk, minél több a hagyma, annál sűrűbb lesz az étel:

DSCN0761kész

A hentesnél gyönyörű fehérpecsenyét vettem:

DSCN0764kész

Felkockáztam, a hagymára dobtam, majd az egészet pár percig együtt pirítottam. Levettem a gázról és igazi házi pirospaprikát szórtam rá:

DSCN0786kész

Az egészet összekevertem, pár pillanatra így tettem a gázra, vigyázva, nehogy megégjen a paprika:

DSCN0790kész

Ezután felöntöttem vízzel, takarékra tettem a lángot és elkezdtem főzni a levest:

DSCN0796kész

Mivel hideg vízzel engedtem fel, nagyjából egy 30-35 perc alatt kezdett el forrni. Ekkor következtek a zöldségek, szépen sorban:

DSCN0801kész

Látjátok, hogy miből, mennyit használtam, így csak a sorrendet írom le. Először belekerült a burgonya, hisz az fő meg leglassabban. Így körülbelül 3/4-1 órát főztem a levest, majd beletettem a sárga és -fehérrépát, a paradicsomot és a paprikát, természetesen időközben sóztam, borsoztam, ízlés szerint. A végén beletettem a petrezselymet és az egészet nagyjából további 3 órát nagyon lassú tűzön főztem.

Mielőtt elzártam a gázt, galuskát szaggattam a levesbe, ami nem áll másból, mint liszt, víz, só és egy tojás. Hagytam, hogy a galuska feljöjjön a tetejére. Tejföllel és csípős paprikával tálaltam:

DSCN0803kész

Igaz, hogy kicsivel tovább tart megfőzni, mint egy zöldséglevest, de nagyon egyszerű, hisz ez is egy olyan "mindentegybedobálunkéskészvan" étel. Érdemes bográcsban is elkészíteni, nekem sajnos nincs rá lehetőségem, javaslom, akinek van, ne hagyja ki!

Sok boldog Jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7012573155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása