Saját Otthon Projekt

Tészta? Saláta!

Tészta? Saláta!

2015. 06. 12. Schulz Veronika

Ma egy könnyű és végtelenül egyszerű receptet hoztam, hiszen ebben a rekkenő hőségben szerintem senki nem szeret órákat a forró tűzhely mellett álldogálni. Az a legjobb az egészben, hogy abszolút a saját ízlésünk szerint tudjuk alakítani. 

Már tegnap kitaláltam, hogy mit fogok készíteni, így munkából hazafelé beszaladtam a zöldségeshez és amit éppen megkívántam, megvettem.

DSCN0933kész

Ezekből állítottam össze az alapot, mindent összevágtam és onnantól kezdve a fantáziámra volt bízva, mi is kerüljön még bele:

DSCN0907kész

A spárgát természetesen nem nyersen akartam beletenni, így vizet forraltam és 3 percre lobogó vízbe tettem, így roppanós maradt:

DSCN0911kész

Miután elkészült, vizet tettem fel forralni és kifőztem egy zacskó tésztát. Olyat választottam, amit még Férj hozott Olaszországból. Gondoltam, egy különleges formával kicsit feldobom.

Leszűrtem, de nem szerettem volna, ha összeragad, viszont a sima olajat nem szeretem ráönteni. Eszembe jutott, hogy tavasszal a Férj (mivel ő is szeret segédkezni a konyhában) eltett olajban egy nagy csokor medvehagymát, így azzal lazítottam fel a tésztát:

DSCN0923kész

Ezután más dolgom nem volt, kikevertem egy alapot, ami nem állt másból, mint tejföl, sajtkrém, fokhagyma és fűszerek, ízlés szerint, majd az egészet a tésztára borítottam:

DSCN0926kész

Összekevertem, belekerültek a felaprított zöldségek és természetesen a sajt sem maradhatott ki, a mai nap nyerő párosa a Trappista és Gorgonzola lett.

Akkor a legjobb, ha hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben, ekkor érnek össze leginkább az ízek. Nekem természetesen meg kellett kóstolnom, aszalt paradicsomot és sonkát tálaltam mellé:

DSCN0933kész

Ti hogyan szoktátok elkészíteni?

Bátran ajánlom, mivel tényleg percek alatt összeállítható, hűsít és egyáltalán nem nehéz étel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4012573183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsefné Lancz 2016.08.05. 00:13:43

Drágám !!! Csak egy kérdés . Miért cserélted le a telefon számod ??????

Varga-Spongya Schulz Vercsi 2016.08.06. 18:53:28

Bevallom.. ezt a kérdést nem értem.. :)
süti beállítások módosítása