Ma egy könnyű és végtelenül egyszerű receptet hoztam, hiszen ebben a rekkenő hőségben szerintem senki nem szeret órákat a forró tűzhely mellett álldogálni. Az a legjobb az egészben, hogy abszolút a saját ízlésünk szerint tudjuk alakítani.
Már tegnap kitaláltam, hogy mit fogok készíteni, így munkából hazafelé beszaladtam a zöldségeshez és amit éppen megkívántam, megvettem.
Ezekből állítottam össze az alapot, mindent összevágtam és onnantól kezdve a fantáziámra volt bízva, mi is kerüljön még bele:
A spárgát természetesen nem nyersen akartam beletenni, így vizet forraltam és 3 percre lobogó vízbe tettem, így roppanós maradt:
Miután elkészült, vizet tettem fel forralni és kifőztem egy zacskó tésztát. Olyat választottam, amit még Férj hozott Olaszországból. Gondoltam, egy különleges formával kicsit feldobom.
Leszűrtem, de nem szerettem volna, ha összeragad, viszont a sima olajat nem szeretem ráönteni. Eszembe jutott, hogy tavasszal a Férj (mivel ő is szeret segédkezni a konyhában) eltett olajban egy nagy csokor medvehagymát, így azzal lazítottam fel a tésztát:
Ezután más dolgom nem volt, kikevertem egy alapot, ami nem állt másból, mint tejföl, sajtkrém, fokhagyma és fűszerek, ízlés szerint, majd az egészet a tésztára borítottam:
Összekevertem, belekerültek a felaprított zöldségek és természetesen a sajt sem maradhatott ki, a mai nap nyerő párosa a Trappista és Gorgonzola lett.
Akkor a legjobb, ha hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben, ekkor érnek össze leginkább az ízek. Nekem természetesen meg kellett kóstolnom, aszalt paradicsomot és sonkát tálaltam mellé:
Ti hogyan szoktátok elkészíteni?
Bátran ajánlom, mivel tényleg percek alatt összeállítható, hűsít és egyáltalán nem nehéz étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Józsefné Lancz 2016.08.05. 00:13:43
Varga-Spongya Schulz Vercsi 2016.08.06. 18:53:28