Saját Otthon Projekt

Kikapcsolódás gasztroőrülteknek

Kikapcsolódás gasztroőrülteknek

2015. 06. 24. Schulz Veronika

Elérkezett a nyár és vele együtt a jobbnál jobb gasztroprogramok. Gasztoőrült lévén szívesen megosztom Veletek, melyek a legjobb kínálatok országszerte, így könnyebb kiválasztani egy jó kis programot.

Elsőként, amit javasolnék, a Gasztroangyal fesztivál, amely július 3-5-ig kerül megrendezésre, Budapesten a Kincsem Parkban egy derbyvel egybekötve.

Tavaly mi is ellátogattunk Férjjel a Millenárisra és remekül éreztük magunkat, rengeteg mindent megkóstoltunk. A termelők főként saját termékeikkel várják a látogatókat, akik az ország minden tájáról érkeztek. A finomabbnál finomabb olívaolajoktól kezdve a sajtokon át, a lekvárokig.

Találkozhattunk szarvasgomba-kereső kutyákkal és láthattuk, hogyan készül a friss, ropogós kifli.  Mindenképpen javaslom, hogy ha tehetitek, látogassatok ki a rendezvényre, nem fogtok csalódni benne:

http://195.228.135.95/web/index.php/hirek/932-derby-es-gasztroangyal-fesztival-a-kincsem-parkban-2015-julius-3-5

hqdefault

Ugyanezen a hétvégén érdemes lesz ellátogatni Balatonfüredre is, ahol megrendezésre kerül a VinCE Balaton bor-, gasztro- és zenei fesztivál. A Kékszalag versennyel egyidőben nagyokat sétálhattok a Tagore- sétányon, finom borokat kóstolhattok. A rendezvény érdekessége, hogy akár hajóról is szurkolhattok a versenyzőknek, miközben borkurzusokat hallgathattok.

Főként halételekkel várják a látogatókat, igen, mondhatjuk, Füreden is beindul a nyár.

http://vincebalaton.hu/

Émile-1

Július 16-19-ig érdemes lesz Kunfehértóra látogatni, ekkor rendezik ugyanis a a Sör- és Grillfesztivált. Kézműves söröket kóstolhatunk és igazi, szabadtűzön készült grillételeket fogyaszthatunk, miközben a fűben heverészünk. Ha nagyon melegünk van, megmártózhatunk, miközben élvezzük a sokszínű koncerteket:

http://www.sorfesztkunfeherto.hu/

grillek2

Idén 25. alkalommal rendezik meg Kapolcson a Művészetek Völgye fesztivált. A hangulat remek, különféle portákra nyerhetünk betekintést, színes programokkal várják az odalátogatókat 10 napon keresztül, ahol tájjelegű ételeket kóstolhatunk.

Ti jártatok már Kapolcson? Én még nem, de rengeteg jót hallottam róla és nagyon szívesen megnézném, lehet, hogy idén sort kerítek erre is :)

http://www.muveszetekvolgye.hu/

photogrid.1434967611525.inbox642x354

Végül, de nem utolsó sorban szeretném a figyelmetekbe ajánlani augusztusban a gyömrői Lecsófőző fesztivált. Évek óta megtartják ezt a remek programot, ahol sokféle lecsót kóstolhatunk, hiszen tudjuk, ahány ház, annyi szokás. Nincs egyfajtaképpen elkészíthető étel, egy kis ötletelés, fantázia és máris, remekműveket alkothatunk. Szerintem ez egy tökéletes nyárzáró program lesz, ha van kedvetek, ugorjatok ki!

www.lecsofeszt.hu

lecsofesztival-gyomro2

Remélem sikerült egy két tippet adnom, hogyan is töltsük el hasznosan és tele pocakkal a szabadidőnket, remélem, valamelyik rendezvényen találkozunk!

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5412573203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása