Saját Otthon Projekt

Gasztroangyal Fesztiválon jártunk

Gasztroangyal Fesztiválon jártunk

2015. 07. 07. Schulz Veronika

Ahogy a  korábbi programajánlóban már említettem, mindenképpen szerettem volna idén is kimenni a Gasztroangyal Fesztiválra. A Kincsem Parkban került megrendezésre, 3 napon keresztül, Derbyvel, gyermek- és kulturális programokkal, koncertekkel. Végül a szombati napon látogattunk ki és a kiállítókkal elégedett voltam, bár bevallom, negatív és pozitív benyomásokkal  tértem haza.

Az első pozitívum a kiállítókkal kapcsolatos. Tavaly a Millenárison került megrendezésre az esemény, több órán keresztül kóstolgattuk a finomabbnál finomabb remekműveket, háztáji ínyencségeket és reménykedtünk, hogy idén is találkozhatunk ezekkel a termelőkkel. Szerencsére így is történt, már célirányosan vettük az utat egy-egy bódé felé.

Az őrségi Batha-porta csodálatos olajait kóstolhattuk meg újra. Láthattuk, hogy készítik, sajtolják a népszerű tökmagolajat. Rengeteg fajta olajat állítanak elő, érdemes kipróbálni, hisz nagyon egészséges.

DSCN1067kész

Tavaly Férj megkóstolta a magőrleményt is, azóta is sokszor emlegette. A fiatalember, aki a magot őrölte, volt olyan kedves, hogy egy hatalmas zacskóval megajándékozott Bennünket. Most aztán még a húslevesbe is jut belőle! :)

DSCN1072kész

A következő állomásunk a Koltay házaspár bódéja volt, akik a budapesti életet hátrahagyva Aggtelekre költöztek, ahol önellátó kis gazdaságot hoztak létre. Vöröshagyma és lilahagyma lekvárt is kóstolhattunk, nagyon finoman volt mindkettő ízesítve, vásároltunk is tőlük. Ha jól emlékszem, Gábor gombaszakértőként is tevékenykedik. Biztos vagyok benne, hogy máskor is fel fogjuk őket keresni és további finomságokat is ki fogunk próbálni.

DSCN1074kész

Minden a jó ételekről és finom italokról szólt, nehezen tudtunk ellenállni egy-egy csábításnak, hiszen isteni illatok terjengtek mindenütt:

DSCN1098kész

Bepillanthattunk abba is, hogyan születik az etyeki sajt, azt azonban, hogy elkészüljön, sajnos már nem vártuk meg, mivel a folyamat nagyjából 3-4 órán át tartott.

DSCN1084kész

Aztán megtaláltuk a kedvenc sajtos standunkat, a Kiss sajtmanufaktúrát, sajnos a fotó nem a legjobb minőségű, mivel a meleg miatt csak üvegen keresztül tudtam fotót készíteni, de azt hiszem, így is jól látszik, milyen nagy a választék, az ízről ne is beszéljek. Tavaly meglepve kóstoltunk egy bizonyos aktív szenes sajtot, hihetetlenül különleges íze van, érdemes kipróbálni.

DSCN1103kész

Nem csak ételekkel találkozhattunk, fontos, hogy miben főzzük meg. Ahhoz, hogy minél ízletesebb ételt kapjunk, természetesen nagyon fontos az edények minősége is. Jó példa erre a Légli Kerámia Manufaktúra termékei, én csak ámultam, bámultam, gyönyörködtem. Ez majd egyszer egy nagyobb beruházás lesz. :)

DSCN1117kész

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, finomságokat kóstolhattunk, egy valamivel voltam elégedetlen, vagyis inkább egy dolog okozott csalódást. A tavalyi évhez képest nagyon kevés kiállítóval találkozhattunk, negyed akkora volt igaz a terület is, amin megrendezték.

De nem szegi a kedvem, hogy jövőre is ellátogassak. Remélem, sikerült egy kicsit átadnom azok számára, akik nem lehettek ott a rendezvényen, a kiállítók elérhetőségeit természetesen feltüntettem, bátran ajánlom őket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2912573219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása