Állítólag hamarosan ismét visszatér a meleg, kánikula. Ilyenkor jólesik az embernek, ha frissítő ételeket ehet. Ráadásul ha ezek könnyen elkészíthetőek, az maga a tökély. Korábbi receptajánlókat folytatva, ma olyan ételeket hoztam, amelyeknek főszereplője az egres. Most van szezonja, érdemes venni, mert nagyon finom fogásokat lehet belőle készíteni.
Az indiai konyhában előszeretettel használják, akár levesként, desszertként, főételként. Leves formájában ha meleg van, hidegen elkészítve, hűvös időben melegen tálalva érdemes fogyasztani.
Ahogy keresgéltem a receptek között rábukkantam egy igen különleges fogásra:
Nyári töltött káposzta, egressel. Bevallom, soha nem jutott volna eszembe a kettőt párosítani, Ti kóstoltátok már? Nagyon izgalmasan hangzik!
Lehetőség van szósz formájában elkészíteni. Az egres édeskés íze nagyszerűen ki tudja hozni a sült hús zamatát:
Valamint halételekhez is bátran használhatjuk, elrontani biztosan nem fogja:
Befőzéskor se feledkezzünk meg róla, érdemes télre elraktározni belőle. Higgyétek el, januárban nagyon nagy örömöt tud okozni:
A desszertekhez való felhasználása pedig szinte megszámlálhatatlan. Lehet belőle pite:
Torta:
Egy egyszerű, de mégis nagyszerű pohárkrémet is kihozhatunk belőle akár egy könnyű, csajos traccspartihoz:
Van esetleg valami bevált receptetek, amit szívesen megosztanátok? Ti hogy szoktátok felhasználni?
A képek forrásait rájuk pöttyintve megtaláljátok! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.