Saját Otthon Projekt

Lasagne - Én így készítem

Lasagne - Én így készítem

2015. 07. 18. Schulz Veronika

Korábban már említettem, nagyon szeretem az olasz konyhát. Tészta, paradicsom, kis bazsalikom vagy oregánó és máris isteni ételek sülnek a sütőben. Pár nappal ezelőtt eszembe is jutott, hogy nagyon régen sütöttem lasagne-t. Elő is készítettem a hozzávalókat, hogy el tudjam készíteni.

DSCN1231kész

Először olívaolajon megfuttatunk nagyjából két fej fokhagymát, 3 babérlevelet és egy kis felaprított rozmaringot:

DSCN1159kész

Közben felaprítottam paradicsomot, amit a fűszerekre dobtam, ráöntöttem körülbelül 5 dl paradicsomlevet, hozzáöntöttem 1 dl száraz bort, ízesítettem sóval, cukorral, borssal és balzsamecettel:

DSCN1177kész

DSCN1182kész

 Ezt körülbelül 40 percig hagytam rotyogni, majd beletettem a darált marhahúst és további 25 percen keresztül főztem:

DSCN1194kész

Amíg a paradicsomszósz készült, nekiláttam a besamelt elkészíteni. Én kicsit másképpen csinálom, mint ahogy általában készítik. Feldarabolom a vöröshagymát, majd egy lábasba nagyjából fél liter tejet öntök, beleteszem a hagymát, majd jöhetnek a fűszerek: fekete bors, oregánó, bazsalikom és egy kis szerecsendió.

DSCN1188kész

Felforralom a tejet, mielőtt elkezd sűrűsödni, egy lábasban vajat olvasztok, majd megpirítom a lisztet és szűrőn keresztül adagolom a felforrt tejet, közben folyamatosan kevergetem. Majd hozzáadom a reszelt parmezánt és az egészet kicsit még összeforralom. Érdemes így elkészíteni, mert nagyon finom, ahogy a tejbe belefőnek az ízek:

DSCN1209kész

Egy edényt vajjal kikentem, majd elkezdtem a hozzávalókat rétegesen egymásra építeni. Először egy kis besamel, majd a lasagne tészta, paradicsomos hús és ezt addig ismételtem, míg minden el nem fogyott. A lényeg, hogy az utolsó réteg a besamel legyen, arra reszelünk még sajtot, ha ez kész, az egész mehet a sütőbe:

DSCN1220kész

DSCN1225kész

180 fokos sütőben nagyjából 30-40 perc alatt készre sütöm.

Illatos, puha, szaftos, pont olyan, amilyennek lennie kell. Imádom, bármikor meg tudnám enni. Legközelebb valószínűleg spenótos változatban fogom elkészíteni.

DSCN1231kész

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6712573235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása