Saját Otthon Projekt

Fügében tobzódunk

Fügében tobzódunk

2015. 08. 18. Schulz Veronika

Bevallom, nem igazán szoktam fügés ételeket készíteni, nem tudom, miért maradt ki eddig az életemből. Igaz, Férj nincs oda érte, nyilván ez is egyfajta visszatartó erő. De kutakodásaim közepette rengeteg olyan receptre bukkantam, amiből párat bizonyára el is fogok készíteni, ezekből válogattam most össze Nektek egy kisebb szösszenetet.

Elsőként ezt az igazán különleges levest találtam, Ázsiában előszeretettel fogyasztják a fügéből készült leveseket. Érdekes ízkombinációnak tűnik paradicsommal párosítva. Ti kipróbálnátok paradicsommal?

o

Ez a grillezett édesburgonya-saláta, fügével a kora őszt idézi. Nem kell csüggedni amiatt, hogy hamarosan vége a nyárnak, mert ilyen ínyencségekkel is meglephetjük magunkat. Én ezt a receptet még egy kis kecskesajttal megbolondítanám, de ez csak az én szuvenír véleményem:  

51115420

 Váratlan barátok érkeznek? Egy kis prosciutto sonka, füge, sajt és máris ilyen csodát kreálhatunk, amitől a vendégsereg szava biztosan eláll majd:

figs_2909922b

Könnyű vacsora, ami gyorsan megvan, akár saját kezűleg is összedobhatunk egy leveles tésztát, de természetesen mirelitből is elkészíthetjük. Ugye milyen egyszerű egy különleges vacsorát varázsolni a családi asztalra?

051118018-01-fig-goat-cheese-tart-recipe_xlg

 Mint minden gyümölcsből, a fügéből is mennyei lekvárt lehet készíteni, különböző ízesítéssel. Ti mivel fűszereznétek?

Drunken-Fig-Jam-low-res-1 

És végül, de nem utolsó sorban ajánlom figyelmetekbe ezt a csodálatos desszertet. Én szívem szerint a monitorba harapnék, annyira gyönyörű ez a sajttorta:

fig-cheesecake-recipe

 Ha van bármilyen fügés recept ötletetek, bátran küldjétek, szívesen próbálnék ki mások által már elkészített finomságokat. Ha pedig nincs, ötleteljetek a fenti receptek közül! :)

Jó étvágyat hozzá!

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9512573285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cecilia 2015.08.18. 21:19:56

Csodásak a képek, kár, hogy egyetlen recept sincs hozzá! Ez tényleg kísérletező kedvűeknek való :-)

Varga-Spongya Schulz Vercsi 2015.08.22. 11:41:24

Ezek valóban csak ötletek, keddenként ilyen ételekről szoktam írni. De nézz körül a receptek között, hétvégére saját recepteket szoktam feltölteni, amiket kipróbáltam már, fázisfotókkal együtt, hátha találsz közöttük olyat, amit Te is elkészítenél. :)
süti beállítások módosítása