Saját Otthon Projekt

Eklektikus családi otthon Los Angelesben

Eklektikus családi otthon Los Angelesben

2015. 10. 29. Diamia8

A blogon nem nagyon szoktam amerikai lakásokat bemutatni, mert az igazi amerikai stílus nagyon távol áll tőlem. Legtöbbször giccsesnek és hivalkodónak találom az ilyen otthonokat. Ma azonban ismét kivételt teszek és egy igazán különleges kaliforniai otthonba kukkantunk be.

A házat Amber Lewis belsőépítész tervezte, akire leginkább kifinomult ízlés és az eklektika jellemző. Tulajdonosai Susan, aki a divatiparágban tevékenykedik és férje, Timmy, aki pedig zenei producerként dolgozik. Szabad kezet adtak a ház belsejét illetőleg, de két kérésük azonban volt: legyen olyan rocksztáros és mégis az Amber-re jellemző stílusjegyek is érvényesüljenek, nevezetesen az eklektika és a kaliforniai stílus. A végeredmény pedig magáért beszél: letisztult, de mégis bohókás és nagyon menő. 

A fehér falak és az óriás ablakok megteremtik a házban az alaphangulatot és ezt minden helyiségben natúr anyagokkal, bőrrel, kilim szőnyegekkel és feketével egészítették ki.

A nappali óriás belmagassága egyáltalán nem nyomasztó, inkább hívogató. A család kedvence, a fekete-fehér csíkos kilim szőnyeg pedig keretet ad a közösségi térnek. Az igazat megvallva ez a szőnyeg nálam is nagy kedvenc lenne:

main.original.585x0

main.original.585x0 (2)

A retró bőr fotelek pedig igazán jól mutatnak a letisztult vonalú kanapék mellett:

main.original.585x0 (3)

Amber a teret nem zsúfolta tele bútorokkal, inkább csak kiegészítő tárolóbútorokat helyezett el az ablakok alatt:

main.original.585x0 (4)

Az étkező kör alakú asztalt kapott, amikhez fémvázas, modern székeket vásároltak:

main.original.585x0 (7) 

Az egész házban egyedül a konyha az, ami olyan igazán amerikaira sikeredett. Éppen ezért nekem annyira nem jön be, de a lámpákat azért elfogadnám:main.original.585x0 (6)

A kaliforniai stílus egyik eleme az erős mexikói hatás, ami az anyagok használatában, a kaktuszokban és a szőnyegek mintájában érhetők tetten:

main.original.585x0 (5)

Ezek a minták még a fürdőszobában is megtalálhatóak és itt is tökéletesen passzolnak az általánosan jellemző letisztultsággal:

main.original.585x0 (8)

A szülői fürdőszoba igazi különlegessége az ablak alá helyezett szabadon álló kád. Egyszerűen csodálatos lehet itt esténként füreni!

main.original.585x0 (15)

A szülői hálószoba különlegességét a mennyezeti lámpa és az olvasólámpák adják. Melléjük már nem is nagyon kell feltűnő dekoráció:

main.original.585x0 (12)

A szülői háló mellett található minden igazi nő álma, az óriás gardrób. Nagyon elfogadnék egy ilyen átlátható és könnyen rendben tartható gardróbot:

main.original.585x0 (14)

A kislányok szobája tökéletesen illeszkedik az egész házra jellemző stílusra, csak a színeket cserélték ki rózsaszínesebbre a kiegészítőkön. Igazi csajos birodalom lett!

main.original.585x0 (9)

main.original.585x0 (10)

main.original.585x0 (11)

Nektek bejönnek az amerikai otthonok?

A képek forrásait itt találjátok: www.mydomaine.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3712573393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása