Saját Otthon Projekt

Padlizsán és cukkini, a két jó barát!

Padlizsán és cukkini, a két jó barát!

2015. 11. 10. Schulz Veronika

A két kedvenc zöldségem a cukkini és a padlizsán. Imádom, mert nagyon sokoldalúan fel lehet őket használni: sütve, reszelve, grillezve, mártásként, levesnek, bárhogy. Most is vettem szombaton két cukkinit, már tudom, hogy fasírtként fogom elkészíteni. Egy kis teljes kiőrlésű liszt, tojás, só, bors és a lereszelt cukkini. Ezek a hozzávalók. Olaj nélkül serpenyőben kell kisütni és fokhagymás mártogatóval azonnal, melegen elfogyasztani. :)

Hoztam pár receptet, meglátjátok, milyen finomságokat varázsolhatunk belőlük. Ha ízlésesen van tálalva, akkor a család férfi tagjait is elvarázsolhatjuk.

A gyerekek biztos vagyok benne, hogy imádni fogják. Szombat reggel, mesenézés közben, friss pirítóssal egy kis cukkinivaj. Igazán egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető és biztosan isteni finom:

506a35a074c5b64b0a000fba._w.540_s.fit_

Hűvös estéken jól esik egy tál forró leves, a cukkini tökéletes párost alkot a dióval, a következő recept igazán jó példa erre:

Aida-Mollenkamp-Chilled-Zucchini-Walnut-Basil-Soup-Recipe

Cukkini és kenyér? Miért ne? Ez lesz a következő recept, amit ki fogok próbálni, ebben biztos vagyok:

zb1

A korábban említett cukkini fasírtocskák.. Hát nem gyönyörűek?

o-ZUCCHINI-FRITTERS-RECIPES-VEGETABLES-facebook

Rengeteg  módon variálhatjuk a padlizsánt, egytálételként tökéletes, mennyei dolgokat alkothatunk. Ez pl egy teljesen vega és gluténmentes recept, én már éhes is lettem:

thai_basil_eggplant-6

Rendkívül elegáns és szemet gyönyörködtető ez az előétel, ha vendégeket várunk és ezt tálaljuk, biztos, hogy eláll a szavuk:

28029_l

Kis tekercseket formázhatunk, grillezve, paradicsomszósszal.. szinte érzem az illatát:

20140714-eggplant-rollatini-joshua-bousel2-thumb-1500xauto-407792

Végül, de nem utolsó sorban, a legeslegeslegkedvencebb étel számomra, egy igazán jól elkészített padlizsánkrém. Heti rendszerességgel tudnék falni belőle:

img_8257

Nektek van kedven zöldséges ételetek? Miket szoktatok készíteni? 

Remélem, találtok kedvetekre való fogást, én bármikor meg tudnám enni, valamennyit.

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok, a recepteket pedig a hivatkozásokban.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1212573435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása