Saját Otthon Projekt

Apró minimalista lakás Budapest szívében

Apró minimalista lakás Budapest szívében

2015. 12. 31. Diamia8

Még a múlt héten megláttam a Casa del caso blogon egy budapesti lakást, amit a Position Collective tervezőcsapata alkotott meg elsősorban Airbnb-n történő kiadásra. A pici lakás rögtön felkeltette az érdeklődésemet és felvettem a kapcsolatot a tervezőkkel, Simonfalvi Bencével és Kertész Attilával, hogy bemutathassam a blogon ezt az igazán szuper minigarzont.

Maga a lakás meglehetősen pici, mindössze 30 négyzetméteres és ezért a tökéletes térkihasználás volt az elsődleges szempont a tervezésénél. A koncepció lényege az volt, hogy egy igazán emlékezetes szálláshelyet biztosítson az olyan városba látogató utazóknak, akik szeretik az igényesen kialakított, stílusos helyeket.

Az ingatlan nagyon jó fekvésű, mert a Nyugati Pályaudvartól nem messze, a Stollár Béla utcában található és ezért biztosan népszerű lesz a turisták körében.

small-apartment_151215_01-1

A lakás meghatározó dizájn eleme a rétegelt furnérlemezből készült polcrendszer, ami végigfut az apartman egyik falán és egyedi külsőt kölcsönöz a lakásnak.

small-apartment_151215_06

A minimalista konyha is a városba látogatók igényei szerint lett kialakítva, mellőzve minden felesleges konyhai kütyüt. Gyors melegítéshez azért egy pici elektromos főzőlapnaknak még sikerült helyet szorítani.

small-apartment_151215_05

Az étkező rész különlegességét a Position Collective csapata által tervezett Pran lámpák adják. A lámpák formáját és színeit egy indiai utazás ihlette. Részemről szerelem első látásra! :D

small-apartment_151215_04

office-1000x665

small-apartment_151215_03

Az ágyat megemelték, hogy alatta megfelelő tároló rendszer tudjanak kialakítani. Térelválasztóként pedig egy háló funkcionál, ami nem veszi el a természetes fényt a hálórésztől.

small-apartment_151215_01-1

small-apartment_151215_02

A fürdőszoba is a letisztult vonalakat követi és a kis helységbe sikerült minden szükséges funkciót beilleszteni.

small-apartment_151215_07

airbnbpositioncollective006-608x884

Ha turistaként keresnék szállást Budapesten, akkor szívesen kivenném ezt az egyedi lakást a belváros szívében. Nektek bejön ez a minimalista stílus, ha utaztok?

A képek forrásait és a tervezők egyéb munkáit itt találjátok: position-collective.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1212573531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása