Saját Otthon Projekt

Chia puding rebarbarával fűszerezve

Chia puding rebarbarával fűszerezve

2016. 05. 22. Schulz Veronika

Mostanában nem sok édességben van részem, így megpróbálom a lehetőségeimhez mérten a legjobbat kihozni, amit lehet. Korábban kicsit tartottam a chia magtól, mígnem egyszer rávettem magam arra, hogy vásároljak magamnak.  

Nem értettem, hogy ezekből a kicsi kis bogyókból, hogy lesz bármilyen desszert. Először natúr joghurttal készítettem, de aztán több helyen olvastam, hogy kókusztejjel készítik. Gondoltam, hogy megpróbálom én is és nem bántam meg.

Reggel Férjjel vásárolni voltunk és megláttam egy tálca rebarbarát, amit nagyon szeretek. Szeretem, hogy édes és mégis savanyú: Érdemes otthon is termeszteni, mert abszolút igénytelen növény, bárhol elvan. Nálunk már növöget a kis kertünkben. Minden nap nézem, hogy mennyit nőtt. :)

Visszatérve a receptre, csak pár hozzávaló kell hozzá, kis pihentetési idő és máris fogyasztható:

  • Körülbelül 2 dl kókusztej
  • 1 teáskanál stevia-eritrit keveréke (aki megteheti, készítheti kristálycukorral)
  • 2 evőkanál chia mag
  • ízlés szerint rebarbara (vagy bármilyen gyümölcs) (Tudom, a rebarbara az zöldség.. :) 
  • 1 teáskanál kókuszreszelék

Először a kókusztejbe belekeverjük a chia magot és az édesítőszert, majd hűtőbe tesszük egy két órára. Ezalatt az idő alatt a magok megszívják magukat.

Ezután már semmi dolgunk nincs, mint pohárba önteni, elhelyezni benne a zöldséget/ gyümölcsöt és már fogyaszthatjuk is.

Ugye, milyen egyszerű?

Jó étvágyat hozzá!

DSCN2901_Fotor

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6912573831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása