Saját Otthon Projekt

Gesztenyepalacsinta mentás eperöntettel

Gesztenyepalacsinta mentás eperöntettel

2016. 06. 05. Diamia8

A Cafeblogon blogolni véleményünk szerint azért jó dolog, mert lehetőségünk adódik szuper emberekkel megismerkednünk, mind online, mind személyesen is. Ha pedig nem írnánk blogot, akkor az életben kevés eséllyel jönnének létre az ilyen találkozók.

Iza blogját, a 160 gramm-ot mindketten kezdetektől fogva lelkesen olvassuk és a legutóbbi blogger találkozón végre sor került a személyes találkozóra is. Az ilyen találkozók pedig mindig közelebb hozzák egymáshoz az embereket és ez esetünkben vendégposztok formájában is realizálódott.

Áprilisban segítettem Izának pár ötlettel, hogy hogyan tudja konyháját jobban hozzáigazítani a diétájához megfelelő rendszerezéssel és tárolási ötletekkel. Most pedig Iza kápráztatott el bennünket egy diétás, gesztenyelisztből készült palacsintával. Így nem csak olvasni, de elkészíteni is érdemes a mai vendégposztot!


Amikor nem diétázó barátaimat várom vendégségbe, mindig gondban vagyok, hogy mit készítsek nekik. A gesztenyepalacsinta korábban már sikert aratott, így leggyakrabban azt vetem be és mindig újítok valamit, hogy változatos legyen.

A szezonhoz igazodva, most eperrel és mentával színesítettem. Gluténmentes, tejmentes, elronthatatlan recept, amivel bármikor sikert arathatunk.

160gramm-gesztenyepalacsinta

Hozzávalók 2 személyre:

A palacsintához:

  • 45 g gesztenyeliszt
  • 5 g eritrit
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl víz
  • kókuszolaj a sütéshez

Az öntethez:

  • 5-6 mentalevél
  • 100 g tisztított eper

Elkészítés

  1. A palacsinta összetevőit egy tálban csomómentesre keverem.
  2. A palacsintasütőt vékonyan kikenem kókuszolajjal és 6 db, kb. 12 cm átmerőjű palacsintát sütök.
  3. 2 szem eper kivételével az epret a mentalevelekkel összeturmixolom.
  4. A maradék 2 epret felkockázom és az eperöntethez keverem. 
  5. Tálaláskor egymásra rakok 3-3 palacsintát, az öntet egyik felét egyikre, másik felét a másikra öntöm. Mentalevéllel díszítem.

Tipp: kicsivel több vizet (1 dl-t) hozzáadva vékonyabb és nagyobb, a hagyományoshoz jobban hasonlító palacsintákat is süthetünk. Hajtsuk ketté, rakjuk egymásra, majd öntsük rá az öntetet.

Mivel 160 grammos szénhidrát diétát tartok, mindig kiszámolom az ételek szénhidráttartalmát. A fenti recept alapján egy adag 20 gramm szénhidrátot tartalmaz. Kiváló desszert ebéd mellé, de uzsonnaként is megállja a helyét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7312573851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása