Saját Otthon Projekt

Festési kisokos 3. rész

Festési kisokos 3. rész

2016. 07. 08. Diamia8

Ma elérkezett a festési kisokosunk utolsó része, amelyben szó lesz a festőkről, ismertebb festékfajtákról és arról is, hogy mikor érdemes saját magunk nekiállni a munkálatoknak. Fogadjátok hát Gábor hasznos tanácsait szeretettel! :D


Ha megvan a festék és a szín is, akkor jön, hogy magunk fessünk vagy festőre bízzuk?! Fontos kérdéskör, érdemes alaposan körbejárni.

Tudnunk kell, hogy a legtöbb festék ma már felhasználóbarát. Be kell tartani a használati utasítást, de kikérhetjük a festékboltos véleményét, segítségét.

sonnhagiare(65)

Nem a festék fogja meghatározni, hogy magunk fessünk vagy sem, hanem elsősorban a pénztárcánk, hiszen saját kezűleg olcsóbb. Ugyanakkor tovább tart és az esetleges hibák is sűrűbben fordulhatnak elő.

Mindenki saját maga dönti el, hogy van-e benne annyi, hogy nekiálljon. Nagy levegő és menni fog. :)

sonnhadep (52)

Fontos továbbá, hogy csak jó szerszámmal szabad dolgozni, mert magunkkal tolunk ki és a munkát nehezítjük az olcsó igénytelen szerszámmal. Tudom, hogy egyszeri alkalomra senki sem akar beruházni nagy összeget szerszámra, mert elég az anyagot megvenni, viszont csak jó szerszámmal lehet szépen dolgozni.

o-WOMAN-PAINTING-WALL-facebook

Ha festővel festetünk, akkor semmiképpen se dolgoztassunk olyan festővel, aki előre kijelenti, hogy ő csak ilyen vagy csak olyan festékkel hajlandó dolgozni. Először is leszűkül a választási lehetőségünk, másodszor, milyen festő az, aki nem akar más anyaggal dolgozni, csak amit ő mond?

Megmondom! Olyan, aki nem halad a korral, egész szakmai élete lekorlátozódott 2-3-féle festékre. Ha egyszer már a kezébe akadt egy mai modern festék, akkor az nem működött a keze alatt és ilyenkor a festék a hibás, mert ő már 30-40 éve fest.

Na itt a probléma. Berögzült neki a 70-es, 80-as évek és nem tud, nem akar abból kimozdulni. Sajnos sok ilyennel találkozunk. Lehet, hogy szépen dolgozik, de nem vállal be semmi pluszt.

How to do Wall Painting in Saudi Arabia

Ma így már nem lehet! Egy nyitott emberrel dolgoztassunk, az sem baj, ha látunk referenciát. Nem kevés pénzt kérnek el, ne szégyelljünk válogatni. Ráadásul sok a sumák is. Ne hagyatkozzunk teljesen rá.

Ha fölméri a lakást, mérjük föl mi is és egyeztessünk, mert volt hogy egy 3x4-es fürdőbe megvetettek 2x16 liter festéket és persze “elfogyott”, miközben 6-7 literből kijött volna. A festéket mindig magunk vegyük vagy menjünk el a festővel a szakboltba. Azért vegyünk festéket a festékboltból, mert ott nem árufeltöltők vannak, hanem szakemberek, akik mindig a vásárló érdekeit nézik. Egy jó boltban nem a legdrágább festéket akarják eladni, hanem a nekünk megfelelőt, igényeink szerint.

What_Kind_of_Paint_is_Used_for_Concrete_9344019_460

A legvégén nézzünk néhány piacvezető márkát a teljesség igénye nélkül. Kezdjük a sima fehér diszperziós festékekkel:

  • Polifarbe Inntaler,
  • Héra,
  • Jupol classic
  • vagy a Jupol matt,
  • Dulux acryl matt,
  • Supralux Tilatex.


Gyárilag előrekevert színcsaládok:

  • Polifarbe Platinum,
  • Dulux nagyvilág színei (latex dörzsálló),
  • Dulux EasyCare (ez egy teljesen új termék, víztaszító, latex, mosható, dörzsálló),
  • Héra Prémium (latex, dörzsálló).

son nha 9

Színkártyáról, színkeverőrendszerrel színezhető termékek:

  • DuluxTrade vinyl matt (latex, mosható, dörzsálló),
  • Héra color prémium matt és selyemfényű (latex, mosható, dörzsálló),
  • Tikkurila optiva color matt (latex, mosható),
  • Tikkurila Feelings Inerior paint matt (latex, jól mosható),
  • Tikkurila Joker selyemfényű (latex, több mint 5000-szer mosható. Rendelkezik a finn Allergiások és Asztmások Szövetségének bizonyítványával).

thi-cong-son-nha

A festékcsaládok nagy része rendelkezik penészgátló-adalékot tartalmazó festékekkel is -konyha/fürdőszoba néven-fehér és színes változatban is, amiket vizes helyiségekben szoktak alkalmazni.


Remélem, hogy a nyári nagy munkálatok előtt hasznosnak bizonyult a sorozat és köszönöm Gábor közreműködését! :D

A sorozat első és második részét a lenti linkekre kattintva találjátok:

http://sajatotthonprojekt.cafeblog.hu/2016/06/24/festesi-kisokos-1-resz/

http://sajatotthonprojekt.cafeblog.hu/2016/07/01/festesi-kisokos-2-resz/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8212573903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mia Riesenberger 2016.07.11. 12:15:17

Köszönöm a tippeket, így végigolvasva a bejegyzést nem is olyan nehéz az egész, csak kicsit készülni kell rá. A munkamenet mellett, ne felejtsük el a stílust sem: http://lakberinfo.hu/dekoracio/lakasdekoracio/2016-07-08-az-idei-ev-ujdonsaga-a-festekek-vilagaban-a-brazil-eleterzes-ihlette-rioi-szinek/. Ezek szerint idén a riói színvilág a divat.

diamia8 2016.07.14. 12:57:46

Örülök, hogy hasznos volt :D
süti beállítások módosítása