Saját Otthon Projekt

Heverde, az egyedi babzsákfotelek szuper lelőhelye

Heverde, az egyedi babzsákfotelek szuper lelőhelye

2017. 04. 14. Diamia8

A magyar alkotók sorozatban ma ismét megismerkedhettek egy egyedülálló márkával, a Heverdével, amely egyedi és vidám babzsákok tökéletes lelőhelye. Itt biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő változatot mind méretben, mind formában és mind stílusban.

Zoltánnal, a babzsákfotelek igazi gurujával beszélgettem, aki elém tárta a Heverde vicces és kedves történetét. Olvassátok szeretettel a Vele készült interjút!


Hogyan fogalmazódott meg az ötlet, hogy babzsákokkal kezdjél foglalkozni?

Lehet, hogy elsőre furán hangzik, de a feleségem selyemsáljaival kezdődött az egész. Ő már régóta foglalkozik selyemfestéssel, - gyönyörűeket alkot - és 2011. elején elhatároztuk, hogy megpróbáljuk eladni a selymeit a neten egy saját webáruházban.

A webáruház jó ötletnek bizonyult, és hamarosan már nemcsak a saját selyemkendőit, hanem más alkotók, kézművesek termékeit is forgalmaztuk. Közben pedig folyamatosan ötleteltünk, hogy mi illene még a termék palettánkba. Én akkoriban találkoztam életemben először babzsákfotellel, és nagyon megtetszett a kényelme, könnyű alakíthatósága, színessége.

Mivel a feleségem ismeri a textileket, jól eligazodik a színek, minták világában, nem utolsó sorban tud varrni, nem tűnt lehetetlennek, hogy mi is tudnánk babzsákot gyártani. Végül akkor még nem mertünk saját gyártásba belefogni, hanem találtunk egy gyártót, és az ő babzsákjait kezdtük el forgalmazni.

Hogyan és mikor indult a vállalkozás?

A 2011. év pozitív tapasztalatai alapján 2012. elején úgy döntöttünk, hogy a babzsákoknak egy külön webáruházat csinálunk, olyan jól mennek. Én innentől számítom a Heverde indulását. Persze nem egy nagyüzemre kell gondolni, kis családi vállalkozásként indultunk, ahol mindent mi csináltunk a beszerzéstől a varráson át a marketingig.

Kinek és hogyan jutott eszébe ez a beszédes név?

2013. nyarán már éreztük, hogy érdemes lenne külön nevet adni az akkor még csak „Babzsákbolt” néven futó webáruháznak. Így aztán nem volt véletlen, hogy a balatoni nyaralásról hazafelé a kocsiban is arról ötletelt a család, mi lenne a legjobb név.

Mindenki lelkesen sorolta az ötleteit, bénákat, majdnem jókat, kacifántosakat, használhatatlanokat, és mondanom sem kell, közben jól mulattunk. És egyszer csak apának – azaz nekem – beugrott a Heverde. Mindenki azonnal rámondta, hogy ez a legjobb, ez tökéletes, így aztán ez maradt. :)

Miért és hogyan kezdtél el saját termékeket is gyártani?

Egy idő után szerettünk volna új babzsák fazonokat és új színeket-mintákat-anyagokat is kipróbálni, de erre viszonteladóként nem volt lehetőségünk és éppen ezért belefogtunk magunk.

Először vásároltunk néhány szabásmintát, és azokat varrtuk meg, később pedig felbátorodtunk, és a feleségem rajzolta meg a szabásmintáinkat. Ez egyébként azóta is így van, ő a Heverde designere.

Anyagok tekintetében folyamatosan keressük az új trendeket, mert szeretnénk egyediek lenni, kitűnni a többi babzsák gyártó közül. Szeretjük használni pl. az Ikea anyagait, mert jó minőségűek, vidámak, és sok otthonba beillenek.

Melyik volt az első saját terméked és kapható-e még?

Ezt nehéz megmondani, mert egyszerre több saját terméket dobtunk piacra, de az elsők közt volt a körte fazonú babzsák, amit azóta is gyártunk. Azért szeretjük, mert többféleképpen használható, ülni és feküdni is lehet rajta, minden korosztálynak alkalmas, és mégis kis helyet foglal el a szobában.

Melyik a kedvenc terméked és miért?

Mindig a legújabb. :) Amikor egy új babzsák fazont, új színösszeállítást vagy mintát kitalálunk, akkor azt azért tesszük, mert úgy gondoljuk, hogy ez még jobb lesz, mint az eddigiek. Amikor pedig elkészül a prototípus, én általában egyből bele is szeretek, és az lesz az új kedvencem – a következő újdonságig.

Melyik a vásárlók kedvence és szerinted miért?

Egyértelműen a „Párizsi cukrászda” fánk babzsákunk a legkedveltebb. Ez a kis- és nagylányok nagy kedvence. Amióta ezt forgalmazzuk, ebből adunk el a legtöbbet.

Kedves, romantikus vintage hangulata miatt sokan beleszeretnek. Az idén márciustól már nemcsak fánk, hanem fotel fazonban is gyártjuk, és a ciklámen mellé behoztuk a szürkével kombinált változatot is.

Milyen új termékekkel, meglepetésekkel készülsz a jövőben?

Folyamatosan fejlesztünk-fejlődünk, mindig törjük a fejünket új színkombinációkon, anyagokon és szabásmintákon. A közeli jövőben egy egész sorozat vidám mintájú díszpárnával tervezzük bővíteni a kínálatunkat, célközönségként elsősorban a fiatalokra és kisgyermekes családokra gondolva.

Az év második felében pedig kis szériás, egyedi, kézzel festett babzsák csodákkal is szeretnénk megjelenni, de ez még titok!

Honnan inspirálódsz? Követed a trendeket?

Ahogy már említettem, mi arra törekszünk, hogy termékeink kitűnjenek a „tucat-babzsákok” közül. Ehhez elengedhetetlen, hogy mindig tudjunk a legújabb trendekről, legyen szó anyagokról, formákról, vagy akár a babzsák használat módjáról.

Természetesen az internet az egyik legfontosabb információ forrás számunkra is: lakberendezéssel foglalkozó külföldi lapok, blogok, a Pinterest, az Etsy, és még sorolhatnám. De nagyon szeretünk utazni is, és ahol csak járunk a világban, keressük az új formákat, színeket és anyagokat.

Hol lehet találkozni a fotelekkel virtuálisan és személyesen?

  • Jelenleg kizárólag csak a webáruházunkon keresztül forgalmazzuk babzsákjainkat, itt. 
  • Természetesen Facebookon is jelen vagyunk, hogy hírt tudjunk adni a nálunk folyó munkáról, történésekről. Ezen kívül pedig még a blogunkban számolunk be új termékeinkről, terveinkről, és más babzsák témájú érdekességekről.
  • Szerencsére egyre több cég és intézmény – könyvtár, iskola, óvoda - szavaz nekünk bizalmat, de szívesen látnánk babzsákjainkat fesztiválokon is, hiszen a fesztivál hangulathoz szerintünk tökéletesen passzol a babzsák feeling.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3412574331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása