Saját Otthon Projekt

Az egészséges gyorskaja otthon készül

Az egészséges gyorskaja otthon készül

2017. 05. 14. Schulz Veronika

Ma azzal a tudattal ébredtem, hogy gyorsétterembe akarok menni.

Havonta, kéthavonta van, hogy annyira megkívánom a műanyag kaját, hogy muszáj bemennem valahova és vagy eszem egy sajtburgert, vagy a csirkés gyorsétteremben egy szendvicset, azzal az isteni finom amerikai káposztasalátával. Gondolom, tudjátok, melyikre gondolok.

Addig-addig agyaltam ezen, míg végül nem mentem sehova, úgy döntöttem, inkább összerittyentek itthon magamnak valami finomságot. És annyira jól tettem!

Mától odavagyok ezért a kajáért és szerintem talán már jövő héten is csinálok újabb adagot.  Most még szerencsére van belőle, de vészesen fogy.

Ennél egyszerűbbet nem is nagyon tudok elképzelni, gyerekjáték elkészíteni, nyugodtan bevállalhatják azok is, akik még csak mostanában fogtak először fakanalat a kezükben. 

Íme, a hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé egészben
  • ízlés szerint bacon vagy feketeerdei sonka
  • só, bors, fokhagyma,
  • balzsamecetkrém,
  • pár csepp olívaolaj

Jelen esetben 2 darab teljes kiőrlésű bagettet vettem a boltban, akinek ez nem lényeges kérdés, nyugodtan készítheti hagyományos bagettből.

Káposztasaláta:

  • 1/2-1/2 fej káposzta, lila és fehér vegyesen
  • 2  sárgarépa
  • körülbelül egy dl majonéz
  • 1 teáskanál stevia-eritrit keveréke
  • 1 teáskanál mustár
  • negyed citrom kifacsart leve
  • 1 evőkanál almaecet
  • ízlés szerint só, bors

Díszítés gyanánt egy marék pirított hagymát szórtam a szendvicsre

Először is a csirkemellet alaposan sóztam, borsoztam, mindkét oldalát bekentem olívaolajjal, majd meglocsoltam a balzsamecetkrémmel.

Ezután beletekertem a húst a feketeerdei sonkába, majd egy öntöttvas lábasba tettem őket, tettem mellé 3-4 gerezd pucolatlan fokhagymát is, mi baj lehet alapon:

A sütőt előmelegítettem és a legkisebb fokozaton másfél óra alatt készre sütöttem.

Míg sült a hús, gyorsan összedobtam a salátát: Felaprítottam mindkét fajta káposztát:

egy műanyag edénybe tettem, ráreszeltem a répát és félreraktam:

Ezután gyorsan összedobtam a dresszinget a fent leírt hozzávalókból, de nem kevertem el a zöldségekkel, jobban szeretem, amikor minden friss és ropogós marad. Tálalás előtt pont tökéletes, ha összekeverem. :)

Bagettet kettévágtam, közben megsült a hús is. Így, hogy lassan sütöttem, a sonka kiengedte a zsírját, valamint a balzsamecet...

Isteni finom omlós, ízletes húst sikerült készíteni, egyáltalán nem száraz, fojtós, ahogy általában megszoktuk a csirkemellnél.

Feldaraboltam a húst, a bagettet vékonyan megkentem mustárral (elhagyható) rákanalaztam a káposztasalátából, megszórtam pirított hagymával és el is készült a vacsora.

Lgen, ennyi az egész, se több, se kevesebb! Tényleg csak ajánlani tudom, annyira finom, hogy 

"Jézusatyaúristen"! :D

Remélem, Nektek is ugyanannyira elnyeri a tetszéseteket, mint nekem, boldog, jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8712574389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása