Saját Otthon Projekt

Különleges szálláshely, igazi hegyvidéki hangulatban

Különleges szálláshely, igazi hegyvidéki hangulatban

Ráadásul Magyarország legmagasabban fekvő településén

2017. 06. 22. Diamia8

Számomra igazi küldetés, hogy időről-időre különleges szálláshelyeket mutassak meg a blogon. Na, nem mintha keresgélném, mert általában csak úgy szembe jönnek velem.

Pontosan így történt velem a mostani, a mátraszentistváni Montem vendégház esetében is és nem bírtam kikerülni a hatása alól. Télen-nyáron igazi kikapcsolódást biztosít, akár síelni, akár kirándulni vágyunk a Mátrában. 

inditonagy-crop-u1332.jpg

 A Montem Vendégház története egészen a '70-es évekre vezethető vissza, amikor a tulajdonos, Nagykovácsy Tibor emlékezetébe mélyen berögződött a Szlovákiában síeléssel töltött idő és vele az akkori szálláshelyre jellemző jegyek.

kulsonap2-crop-u1278.jpg

Éppen ezért már a tervezés legelső pillanatától kezdve ragaszkodtak néhány alapelvhez:

  • Mindenképpen egy családias jellegű,
  • a környezetbe harmonikusan illeszkedő,
  • a mátrai stílusjegyeket markánsan magán viselő vendégházat kívántak létrehozni, ahol ők maguk is szívesen pihennénk.

Fontos volt továbbá, hogy az épület kiváló energetikai tulajdonságokkal bírjon, a környezettudatosság pedig minden részletben megjelenjen, hogy egy a magára és környezetére odafigyelő, igényes célközönséget szolgálhasson ki. 

sileces-crop-u1341.jpg

Maga a vendégház 2015. november végén nyitotta mag a kapuit, amelyet előtte 2 év építés előzött meg. Maga az építkezés csak azért tartott ilyen sokáig, mert 2 pici érkezett a családba és így természetesen kicsi szünetet kellett beiktatniuk a munkálatokba. 

A berendezés, a tulajdonos feleségének, Szterényi Annának ízlését dicséri, ő volt a belső kialakításnak a megálmodója. 

belsoter-crop-u1323.jpg

Az építkezés során a legnagyobb nehézséget a jelenleg is ismert, az építőipart különösen sújtó munkaerőhiány jelentette, amit jelen esetben még be kell szorozni néggyel, hiszen a szakmunkásokat fel kellett csalni, könyörögni, gyakran rimánkodni a hegyre. Nem utolsó szempont pedig még az is, hogy aki hajlandó volt feljönni, az pluszban legyen jó szakember. 

classic_vagott2.jpg

Mindketten két dologra a legbüszkébbek. Az egyik, hogy amit közösen megálmodtak egy gyermekkori inspirációtól vezérelve, azt sikerült megvalósítani. Mindezt úgy, hogy nem kötöttek kompromisszumokat, aminek természetesen meg volt az ára, de megérte.

dezsa-crop-u1287.jpg

A második dolog pedig a vendégek visszaigazolására. Hiszen rengeteg dicséretet kapnak, fotózásra felkérést és elismerést kaptak az elmúlt szűk két év alatt. Mindez igazolja számukra, hogy sikerült egy olyan értéket teremteniük, amelyre igényt tartanak a vendégek. 

kulsoest1-crop-u1368.jpg

Mindezek ellenére van egy dolog, amit másképpen csinálnának, ami azonban inkább teoretikus. Lévén, hogy akkor nem állt rendelkezésükre nagyobb keret és így nem tudták beépíteni a padlásteret, szállást biztosítva ezzel a munkatársaiknak. Ez most egy kicsit hiányzik, de később terveikben szereplő fejlesztésből ez már nem fog kimaradni. premiumszoba-crop-u1208.jpg kulsoest2-crop-u1377.jpg

szauna-crop-u1359.jpg

terites1-crop-u1296.jpg

terites4-crop-u1314.jpg

Ha a Ti érdeklődéseteket is felkeltettem, akkor a látogassatok a szálláshely weboldalára:

Vagy Facebook oldalára.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5312601863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása