Saját Otthon Projekt

Álmaim netovábbja a konyhában

Álmaim netovábbja a konyhában

2017. 07. 26. Schulz Veronika

Sokszor olvashattatok már olyan bejegyzéseket tőlem, amelyben különböző konyhai kütyük után kutattam, mi az, ami számomra szimpatikus, melyek azok az eszközök, amelyeket szeretnék beszerezni a konyhába. Voltak olyanok, amelyek megvalósultak már, voltak, amelyek egyelőre belekerültek egy "kalapba", úgymond, várakozó álláspontra kerültek. 

Most kicsit merészebb leszek és azokat a konyhai gépeket, illetve eszközöket szeretném megmutatni Nektek, amik a jelenlegi helyzetben még csak álomnak tűnnek, de nagyon bízom benne, hogy egyszer ezek is megvalósulásra kerülnek. Bizonyára Veletek is elő szokott fordulni, hogy készítetek valamit vagy akár nagyobb társaság érkezik vendégségbe és eszetekbe jut, hogy: "De jó lenne, ha lenne itthon xy gép, mennyivel sokkal könnyebben elvégezhető lenne az adott konyhai folyamat, mennyire más lenne, ha ebben készülne, stb,stb...

Nos, ezzel én is pontosan így vagyok. Nem kifejezetten olyan konyhai gépekre gondolok, melyeknek beszerezhetősége egyenlő a nullával, de még nem érkezett el az idejük, hogy ezeket megvegyem magamnak, illetve még egy kicsit várni kell rájuk. 

Pontosan ilyen az első számú kedvencem, a "mindent tudó" robotgép, aminek a legbrutálisabb változata ez az álom KitchenAid robotgép:

 img_0497.JPG

El sem tudom képzelni, hogy erre a szépségre valaki azt mondaná, hogy nem kell neki. Egyszerűen gyönyörű, én teljesen odavagyok érte. 

Régóta dédelgetett álmom- és egyelőre az is marad- tekintve, hogy ehhez alapfeltétel egy kert, így ez még várat magára:

Ez pedig nem más, mint egy kemence. Esetenként előfordul, hogy különböző videókat nézegetek a megépítésével kapcsolatban. Vannak könnyebben kivitelezhető, otthon saját kezűleg, szinte játszi könnyedséggel elkészíthető darabok, ezek, ha szakszerűen és odafigyeléssel készülnek, tökéletesen meg tudnak felelni az alapkövetelményeknek. 

Akadnak azonban olyan remekművek, melyeket látva, a szám is tátva marad, nem győzök irigykedni és csodálkozni, ámulni-bámulni, egyszerre. Egy valamiben teljesen biztos vagyok. Ha eljön az ideje, lesz szerencsém a kis péksüteményeimet a saját kemencémben elkészíteni, ebből nem engedek. :) 

img_0499.JPG

Egyszerűen: Totálisan odavagyok, annyira csodálatos! :)

A kávé számomra egy rituális tevékenység, a legfontosabb része szinte a napomnak, hisz enélkül az el sem indulhatna. Általában viccesen meg szoktam jegyezni otthon, hogy kávé-nagyhatalom vagyunk, annyi fogy nálunk, nagyon szeretjük. Nem olyan régen be kellett szereznem egy új kávéfőzőt, mivel az előző 6 év után felmondta a szolgálatot. Nem is igazán bánom, olyan, mintha az életem előző korszakának annak kidobásával lett vége. Azonban, mikor kutattam a jelenlegi után, azért oda-oda sandítottam a szebbnél-szebb, jobbnál- jobb, hiperszuper módon felszerelt, kávéfőző-csodákra. Egyszer, talán ennek is eljön az ideje:

 img_0500.JPG

Az alapanyagok feldolgozásához elengedhetetlen alapja a jó késkészlet. Hihetetlenül fontos, hogy a megfelelő késsel dolgozzunk, lényegesen megkönnyíti az előkészületek folyamatát. Külön zöldséges, húsos, szakács, sajtokhoz és még sorolhatnánk. Ezeknek a beszerzése azért nem olyan egyszerű, illetve ha valóban minőségi termékekkel szeretnénk dolgozni, akkor nem árt, ha kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlunk. 

img_0501.JPG

 Az öntöttvas lábasokkal nagyon régóta kokettálok, teljesen más íze lesz benne az ételnek, a hús sokkal jobban megpuhul, az ízek jobban összeérnek. Korábban már vettem egyet az Ikeában, de az nem teljesen az igazi. Nagyon szeretem, mert egyébként tökéletesen teljesít, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de mégsem az eredeti :) Ő egyébként abszolút elérhető cél, csak meg kell találni a tökéletes darabot:

 img_0502.JPG

ezeknek az eszközöknek a beszerzése egészen költséges, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de például, ha olyan dolgot veszek a konyhába, ami minőségi és féltem, akkor az szent és sérthetetlen, ahhoz senki sem nyúlhat még véletlenül sem, nehogy bármi baja essen. Ha mégis, hát nem lennék az illető helyében.  :)

Persze önhibánkon kívül is megrongálódhatnak féltve őrzött konyhai eszközeink (pl. betöréskor ezeket is ellophatják, csőtöréskor pedig ezek is elázhatnak), de ha kötünk lakásbiztosítást otthonunkra, felkészülhetünk ezekre a nem kívánatos eseményekre. Én fontosnak tartom, hogy biztonságban tudjam a lakásomat és az értékeimet, ha ti is, ide kattintva gyorsan és egyszerűen megköthetitek lakásbiztosításotokat.  

A képek forrásait szokás szerint rájuk pöttyintve találjátok! 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3912671565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása