Saját Otthon Projekt

Sokzöldséges - spárgás "Tart"- Igazi, tavaszt idéző hangulat a tepsiben

Sokzöldséges - spárgás "Tart"- Igazi, tavaszt idéző hangulat a tepsiben

2018. 04. 23. Schulz Veronika

Olykor előfordul velem is, hogy bűnbe esem, és olyan finomságot eszem, amit egyébként a diéta miatt nem lenne szabad. A leveles tészta pontosan ezen kategóriába tartozik, sajnos ebből a fajta tésztából még nem találkoztam készen kapható, teljes kiőrlésű változattal.

Nem mindig van affinitásom, hogy magam készítsem é ilyenkor nyúlok a bolti tésztához. Arra azért figyelek, hogy ne lapátoljak be belőle egy egész tepsivel, illetve szeretem magam nyugtatni, hogy igazából sütés közben felfújódik, közel sem olyan “káros”, ahogy első ránézésre az ember gondolja. :)

Imádom ezt az időszakot, a megújuló természet, a friss alapanyagok egyre szélesedő kínálata engem mindig lázban tart, fejben már tudok készülni a következő elvégzendő konyhai projektre. Legnagyobb sajnálatomra a spárgának szinte "kérész élete" van. Hiszen pár hét alatt lecseng, hogy újabb egy teljes évet várhassunk tavaszt idéző, karakteres ízére.

Tegnap egész sok teendőm akadt, az idő is szép volt.. Nem akartam órákig a konyhában bíbelődni, ezért előkaptam egy adag fagyasztott tésztát és felengedtem.

Egy finom étel mellé válassz egy jó bort is! Fedezd fel Magyarország legszebb borvidékeit és borait!

Mi lett a vége? Máris mutatom!
20180422.jpg
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag spárga (én zöldet szoktam venni általában, mert azt nem kell megpucolni)
4-5 szem paradicsom
pár szem gomba
olívabogyó
fél doboz tejföl (450 gramm)
1 doboz krémsajt
15 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Először a sütőt előmelegítettem 180 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt helyeztem, majd a felengedett tésztát óvatosan a tepsi széleit követve óvatosan lenyomkodtam. 
A tejfölt összekevertem a krémsajttal, fokhagymával, reszeltem bele egy kis sajtot, majd a nyers tésztát megkentem vele. 

A zöldségeket felaprítottam (a paradicsomot meg a gombát) a spárga végeit levágtam, majd ízlésesen minden hozzávalót szépen elrendezgettem. 

Mikor a hozzávalók mind egy szálig felkerültek, megszórtam még egy kis resztelt sajttal, dobáltam rá pár szem olívabogyót, majd nagyjából 15 perc alatt arany színűre sütöttem. Félidőnél a tepsit megfordítottam, hogy minden oldala egyenletesen piruljon meg.

Ismételten megállapítottam, hogy egy  nem mindennapi ízkombináció megalkotásához nem feltétlenül van szükség hús felhasználására, pillanatok alatt varázsolhatunk az asztalra egy zöldségekkel gazdagon megpakolt egytálételt is.

Titeket is arra buzdítanálak, fogyasszatok minél több idényzöldséget és/vagy gyümölcsöt, mert ez a nyár sem fog semmivel sem lassabban eltelni, mint az eddigiek és azt vesszük észre, hogy már megint lemaradtunk valami finomságról (tavaly így jártam a málnával, nem értem mi történt, elmolyoltam az időt :D) 
Ha szeretitek a spárgát, bátran ajánlom ezt a finomságot, nem fogjátok megbánni, ráadásul pillanatok alatt elkészül. :) Feleslegesen ajnározom, próbáljátok ki, meglátjátok, megéri! ;)

Boldog, jó étvágyat hozzá!


20180422.jpg
Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3613604813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása