Saját Otthon Projekt

Sütőtök nélküli ősz? Kizárt!

Sütőtök nélküli ősz? Kizárt!

2018. 09. 30. Schulz Veronika

Imádom az őszi, vibráló színeket: barna, narancs, réz, zöld, terrakotta és még sorolhatnánk. Köztudott, hogy minél élénkebb színe van egy ételnek, annál egészségesebb, annál több vitamin található benne.

Erre pedig a szervezetünknek, így tél előtt nagy szüksége van, fel kell töltenünk a raktárkészleteket, amiknek tavaszig ki kellene tartaniuk. Az eddigi évekhez képest idén én is komolyabban veszem az immunerősítést, mivel 3 hete nem bírok kikeveredni egy kórságból, amit sikeresen elkaptam. (Természetesen ilyenkor hatványozódva jelentkeznek a különböző problémák, valaki odafenn úgy döntött: "Ha már lúd, legyen kövér!")

Ha a baj már megtörtént és legyengül az immunrendszer, sokkal nehezebb visszaállítani egy ún. normál állapotot, mintha az ember már eleve odafigyelne magára, lehet, hogy könnyebb lenne átvészelni egy-egy ilyen időszakot.

Bízom benne, hogy már én is kifele jövök belőle és próbálok rásegíteni, egészségesebben étkezni, valamint a megfelelő mennyiségű vitaminbevitelre odafigyelni.

A mai receptem egy igazi, tipikus őszi finomság, amit ilyenkor muszáj elkészítenem, számomra megunhatatlan, nálam nincs ősz sütőtökkrémleves nélkül!
20180930_215415_fotor3.jpg
20180930_182220_1_fotor.jpg

Mutatom, én hogyan szoktam készíteni, ne aggódjatok, egyáltalán nem ördöngösség ;)


Hozzávalók:

  • 1 tetszőleges méretű sütőtök
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél liter húsleves alap
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • só, bors, ízlés szerint fokhagyma (én most cayenne bors-t tettem bele, így egy kicsit pikánsabb)
  • vaj, pár csepp olívaolaj
  • Tálaláshoz: ízlés szerint pirított tökmag, esetleg bacon


Először a tököt feldaraboltam, a sütőt alsó-felső sütésre, 200 fokra előmelegítettem. Sütőpapírra tettem a tököt, kicsit meglocsoltam olívaolajjal, sóztam, borsoztam, majd 1-1,5 órán keresztül szép, aranyló színűre sütöttem. Amíg a tök a sütőben pirult, addig a répákat felkarikáztam, majd a vajon megpároltam. Miután megpuhult, hozzátettem a hagymát, megfonnyasztottam, végül, az időközben megsült, héjuktól megszabadított tökdarabokat is hozzátettem és pár percig együtt pároltam.

Ezután hozzáöntöttem a húslevest, majd az egészet egy botmixerrel alaposan pürésítettem. Ezután felöntöttem még a tejszínnel és az egészet nagyjából 15-20 perc alatt összerottyantottam.

Kicsit még ízesítettem a fűszerekkel a szám íze szerint, innentől pedig már csak a tálalás és a fogyasztás maradt. Nem csalódtam, MEGINT istenkirály lett, ha egy mód van rá, próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!
Nektek van bevált receptetek, ami alapján készítitek?

Boldog, jó étvágyat kívánok hozzá! ;)
20180930_181223_1_fotor.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6714273291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.