Saját Otthon Projekt

Indul a galériafal projekt, de már előre izgulok miatta!

Indul a galériafal projekt, de már előre izgulok miatta!

2018. 10. 12. Diamia8

Kérdezhetnétek rögtön, hogy miért is izgulok ennyire, hiszen lakberendezésről blogolok immár 7 éve. Talán jogos is lenne a felvetés, de egy galériafalat összehozni nem ám olyan könnyű, mint amilyennek elsőre látszik. 

Ugyanis hiába néz ki úgy, mintha randomszerűen feldobáltak volna egy csomó menő képet a falra, az igazság az, hogy mögötte mindig hosszas tervezgetés, gyűjtögetés és a legfontosabb, hogy koncepció van! Márpedig az én fejemben jelenleg minden van, csak koncepció nincs! :D :D

800402964521bc8db59a53a1f33cf74f.jpg

00e35554e5acad8bed025cff9fec2292.jpg

Nálunk viszont adott egy óriási méretű, üres fal a TV-szobában, ami már önmagában is galériafalért kiált. Ugye, hogy ugye?

1honapos_statusz992.jpg

Egyik nap, amikor pont a galériafal kérdéskörén törtem a fejem, beugrott, hogy meg kellene kérdeznem azt a két embert, aki szerintem a legtöbb galériafalat dobta össze egész Magyarországon és még nem beszéltünk ugye Svájcról. Velük szerintem senki sem versenyezhet, mert Merci és Ancsa havonta legalább kétszer biztosan átvariálják a falaikat. ;-)

Mint mindig, most is szívesen segítettek és rögtön egy sztereotípiát ki is vertek a fejemből azzal, hogy náluk soha sincsen koncepció, mert ők szitává szögelik a falat minden egyes alkalommal és nem félnek utána a glettet használni. A végeredmény pedig mindig magáért beszél és ez csak két kép a millió változatból:

xyxxx-750x400.jpg

dsc1449.jpg

A tanácsaikat pedig mindenképpen érdemes megfogadni:

  • Első és legfontosabb tanács, hogy a kép mérete és a keret se legyen kicsi, mert azok nem mutatnak a falon, főleg elszórtan.  
  • Ha elszórtan szeretnétek a galériafalat, akkor az tényleg nem olyan könnyű feladat, mint amilyennek látszik. Ők is pár órát elszórakoznak vele és sokszor van, hogy azt érezik, nem akar összeállni a kompozíció. Azonban maximalisták révén ilyenkor sem adják fel...
  • Sohase próbáljátok a földön egymás mellé rakogatni, mert az összkép számít. Az, hogy a galériafal hogyan viszonyul a bútorokhoz, a textilekhez és minden egyébhez, ami a földre helyezve nem látszik.
  • Mindig először a képkereteket helyezik fel és aztán addig cserélgetik a képeket, amíg színben, formában is tökéletes nem lesz.
  • Minimum 20 képet nyomtatnak ki, akkor is, ha csak 5 kell, mert előre nem tudják, hogy a falon melyik fog igazán jól mutatni.
  • Ha felrakták a képeket, akkor leülnek 5 percre nézegetni, Nagyon ritka, hogy elsőre eltalálják. Többnyire csak az érzik, hogy jó-jó, de nem az igazi. Akkor jó, ha érzik a "wow" hatást.

Nekem segítettek és most bőszen gyűjtögetem a képeket a projekthez. Remélem, hogy nektek is legalább ennyire hasznosak voltak! ;-)

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2814291985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása