Saját Otthon Projekt

Egy bohém váci otthon

Egy bohém váci otthon

2018. 12. 01. Diamia8

Már egy jó ideje teljességgel odavagyok a bohém otthonokért, amelyek eltérnek a picit megszokottól. Éppen ezért a blogon is egyre többször találkozhattatok hasonlókkal.

Edina, a Leukó Edina Stúdió belsőépítész tulajdonosa egy váci, 80 négyzetméteres lakást alakított át hasonlóan bohém és egyedi stílusban. 

A megrendelő család 4 fős és kifejezett kérésük volt, hogy a lakáson belül a feleségnek legyen egy kis műhelye. Így jobban szét kellett szabdalni a teret, hogy az alaprajzon létrejöhessen egy nagy verandaszerű előszoba, a nappali-konyha-étkező egysége, egy gyerekszoba, egy szülői háló, ami inkább hálófülke, egy műhely, egy kicsi dolgozószoba, egy fürdőszoba, és külön mosdó.

Mivel egy laza bohém családról van szó, Edina nagyon könnyen rá tudott hangolódni a stílusukra, és ők is nyitottak voltak az ötleteire. A legbüszkébb arra, hogy ilyen jól sikerült az együttműködés.

Igazán érdekes az, hogy eredetileg kifejezetten világos színű betonpadlót tervezett, de kivitelezési hiba eredményeként lett a jelenlegi sötétszürke, terrazzo jellegű. Kicsit csalódott volt akkor, mert más kép élt a fejébe, de sokba került volna kijavítani. A tulajdonosok pedig úgy döntöttek, hogy maradjon így. Az idő őket igazolta, mert azóta nagyon hódít a terrazzo, és jó működik ez is a térben.

06a.jpg

05a.jpg

09_3.jpg

10_6.jpg

02a.jpg

03a.jpg

01a.jpg

00.jpg

04_2.jpg

14a.jpg

13a.jpg

12a.jpg

Edina rajz tagozatos gimnáziumba járt és annak idején a művészeteknek több ága is vonzotta. Nem érezte azonban magát kifejezetten képzőművész alkatnak, inkább az alkalmazott művészetek passzolnak jelleméhez.

Tinikorában keresztapja vett egy házat, ami nagyon rossz beosztású volt, így tervek készültek a terek átalakítására. Már akkor lenyűgözte, hogy mit hoztak ki belőle. Saját bevallása szerint ekkor szeretett bele a belsőépítészetbe és döntötte el, hogy ezzel szeretne foglalkozni. Innentől letisztult az irány és végül elvégezte az  Iparművészeti Egyetem belsőépítész/építőművész szakát. 

Általában szeret mindent ami mögött van gondolat, ami képes észrevenni és megőrizni a már meglévő értékeket. Lenyűgözi, amikor úgy van harmónia, hogy közben nem igazán passzolnak a dolgok, és mégis létrejön valami varázslatos egység. Ez szerinte az igazi művészet.  Fontosnak tartja, hogy a belsőépítészet/lakberendezés a funkciót támogassa, de legyen benne költészet.

Ezen kívül szereti a tiszta, egyértelmű, nagyvonalú tereket, ahol van stílus és életérzés. Az olaszok, franciák és skandinávok ennek nagymesterei. Azt gondolja, hogy az arányokon múlik minden és nem szeret semmit, ami öncélú. 

Edinával és további csodás munkáival itt találkozhattok: 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1614392700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása