Saját Otthon Projekt

A pötty az új Rudi - főleg, ha túrós

A pötty az új Rudi - főleg, ha túrós

2019. 01. 01. Schulz Veronika

Kellően jól laktatok az ünnepek alatt? Én igen! Pontosan emiatt hoztam ma egy olyan egyszerű desszertet, ami összesen 6 darab hozzávalóból áll és mostanában ő lett az új kedvencem. Egy hét alatt háromszor készítettem.

Tapasztalataim alapján, azok, akik külföldre költöznek, arra a kérdésre, hogy mi hiányzik az otthoni ételek közül a legjobban, az első 5-ben általában benne van. Ez pedig a Túró Rudi. 

Én is nagyon szeretem, pont ennek köszönhető, hogy kikísérleteztem magamnak egy olyan változatot, amit bátran ehetek. 

Lássuk a hozzávalókat:
2 doboz sovány túró
10-12 darab teljes kiőrlésű vajas keksz, darálva
folyékony édesítőszer
csipet só
fél citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magja
csokoládé (jó minőségű, hozzáadott cukor nélkül)+ darab vaj

A csokoládé kivételével a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, könnyen formázható masszát kell kapnunk. Vizes kézzel golyókat formálunk a kezünkkel. Ha ez megvan, a golyókat fél órára fagyasztóba tesszük.

Közben egy lábasban vizet forralunk, mikor forr a víz egy másik edényt a tetejére teszünk, beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk, hozzátesszük a vajat. Nagyjából 50 fok környékén kell tartani, akkor tudunk könnyen dolgozni vele. 

A túrós pöttyöket kivesszük a fagyasztóból és egy pálca segítségével megforgatjuk a csokiban. Ha mindenhol kellően befedte a golyókat, visszatesszük a hűtőbe és tálalásig ott is tároljuk. 

Isteni finom, nem lehet belőle eleget készíteni, ugyanis gyorsabban fogy, mint ahogy készül. Érdemes nekiállni, imádni fogjátok szerintem. :)

Boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok!

Ha ezt a finomságot elkészítitek, akkor Boldog, jó étvágyat hozzá!
20181231_142904.jpgHa tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6114526662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása