Saját Otthon Projekt

Egyszerűen elkészíthető, flamingós hűtőmágnes szalvétatechnikával

Egyszerűen elkészíthető, flamingós hűtőmágnes szalvétatechnikával

2019. 02. 21. Diamia8

A szalvétatechnika az egyik legegyszerűbb kézműves technika és szinte elronthatatlan. Ráadásul ma már olyan menő szalvéták vannak, hogy elkerülhetjük az öreges és maradi hatást. 

Tavaly vettem még egy csomag flamingós szalvétát és rögtön félreraktam belőle egyet, mert nagyon megtetszett és a kislányom flamingós szobájához szuperül illik. Tudtam, hogy majd télen, amikor sokszor lesz az idő borzalmas, akkor majd előveszem és alkotunk belőle valami kis apróságot.

Pontosan így történt és valamelyik unalmas vasárnap délután, amikor szakadt az eső és csöppet sem volt barátságos, átnéztem a kézműves kellékeimet és a kezembe akadt a szalvéta. Tovább keresgéltem és előkerült pár mágnes és pár lapocska is.

Így született meg a hűtőmágnes ötlete, amely tényleg minimál költségből el lehet készíteni és ajándéknak sem utolsó. :)

flamingos_hutomagnes01.jpg

Hozzávalók:

  • szalvéta
  • dekupázsragasztó
  • ecset
  • falapok, de bármilyen lapos dolog megteszi, akár egy befőttesüveg teteje
  • mágnesek
  • olló
  • ragasztó

flamingos_hutomagnes03.jpg

Elkészítése:

#1 - Ragasszuk rá a falapokra a mágneseket, majd várjuk meg a száradási időt.

#2 - Vágjuk körbe a kívánt mintát, de a biztonság kedvéért hagyjunk bőven rá:

flamingos_hutomagnes04.jpg

#3 - Szedjük szét a rétegeket, mert nekünk csak mintás réteg fog kelleni. Alulról is be szoktam kenni dekupázsragasztóval, hogy biztosan ne mozduljon el:

flamingos_hutomagnes05.jpg

#4 - Aztán szépen helyezzük rá a szalvétát és szépen a tetejét is kenjük át a ragasztóval. Ne ijedjünk meg, hogy fehér marad, mert ha megszárad majd a ragasztó, akkor átlátszóvá fog válni:

flamingos_hutomagnes06.jpg

#5 - Száradás után vágjuk le a felesleges szalvétát és már készen is vagyunk a pofonegyszerű hűtőmágnessel:

flamingos_hutomagnes02.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5114630674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása