Saját Otthon Projekt

Otthonunk fél évvel a beköltözés után (előtte-utána képekkel)

Otthonunk fél évvel a beköltözés után (előtte-utána képekkel)

2019. 03. 08. Diamia8

Ha az elmúlt hónapokra gondolok, akkor kijelenthetem, hogy igazán mozgalmas időszak volt. Rengeteg mindent sikerült megvalósítani a terveinkből és ennek eredményeként létrejöhetett az új otthonunk.

Most már nyugodtan kimondhatjuk, hogy számunkra abszolút élhető és szerethető lett. Mind a hárman jól érezzük benne magunkat, mert sikerült a mi ízlésünkre formálni. Persze elmaradt még egy csomó minden, de mivel mostantól majd a kert projektre fókuszálunk, így azokat őszig szerintem már nem fogjuk befutni.

Éppen ezért elérkezettnek láttam az időt, hogy előtte-utána fotókkal is illusztráljam a sok munka és idegeskedés eredményét, ami végül összeállt a mi kis szeretett otthonunkká. 

Nappali: 

A nappaliban óriási változást értünk el azzal, hogy elbontottuk a pultot, ami a konyha borzalmas meghosszabbításaként funkcionált. Óriási helyet foglalt, de valódi funkciója nem igazán volt, mert a TV-t szándékosan nem szerettem volna a nappaliba tervezni. A pult nélkül így egyből az egész nappali rész óriási és szellős lett. 

A másik dolog, ami egyből szembetűnhet, az a világosság kérdése. Szemfülesek pedig kiszúrhatják, hogy azért lett egyből sokkal világosabb a nappali, mert mi nem pakoltunk szekrényt a teraszajtó elé. Így csodásan világos lett a szoba, ami számomra nagyon fontos tényező.

A világítást is már úgy terveztük meg, hogy az új alaprajznak megfeleljen és a villanyszerelők ennek megfelelően húzták be a vezetékeket az egész házban. Szerintem így jóval ésszerűbb lett mindenhol.

Utána:

20190126_093120.jpg

fuggony01_1.jpg

20190216_075348.jpg

20190216_075545.jpg

20190216_154324.jpg

Előtte:

20180701_102619.jpg

20180701_102718.jpg

20180701_102735.jpg

Konyha és étkező

A pult elbontását nem számítva a konyhabútorhoz nem nyúltunk. Őszintén szólva nem szeretem a színét, de talán jövő nyáron átfestem valami más színre, mert kicserélni majd olyan 5 év múlva tervezzük egy nagyobb lélegzetvételű felújításkor. 

A mosogató fölötti üres részre azonban vettünk egy polcot, ami máris feldobja a hangulatát. Előtte olyan nyomasztó volt nézni a csempét és a fenti ablakot. 

Az étkező résztől nagyon féltem, hogy majd nem fogjuk szeretni, de végül nem így lett. Szuper itt enni, a konyha is közel van és ha sokan vagyunk, akkor még simán ki tudjuk húzni az asztalt akár 12 személyesre is.

Természetesen a kedvenc darabom a Normann Copenhagen Bell lámpánk, amiről évek óta vágyakoztam. Mondtam már, hogy egyénként lámpamániás (is) vagyok? :) :D

Előtte:

20180701_102630.jpg

20180701_102639.jpg

20180701_102619.jpg

Utána:

20190119_094722.jpg

20190126_093232.jpg

20190217_113446.jpg

A hálószobánk

A volt tulaj kislányának szobáját választottam a mi hálószobánknak, mert ez van közelebb a nappalihoz és esténként ide szűrődik be több fény és zaj. Ha pedig a a Hédi már kamasz lesz, akkor jobban vissza tud vonulni és elzárkózni szülei elől a másik, kicsit félreesőbb szobában.

Alaprajzát sokáig tanulmányozva arra jutottam, hogy az ágyat a két szoba közötti falra kell feltolni és vele szemben pedig legyen a gardrób. Mivel méretét tekintve elég nagy, hiszen majdnem 16 nm, így az ágy én oldalam felőli részére terveztem a fésülködő asztalkámat egy létrával, ahova a ruháimat is lerakhatom.

A Férjem oldala pedig kapott egy olvasósarkot, ahonnan még az oda vásárolt eredeti moziposzter és az olvasólámpa hiányzik. A másik házból hozott retro fotelecske pedig boldogan feszít új helyén.

Előtte

20180701_103105.jpg

20180701_103047.jpg

Utána:

20181124_145107_1.jpg

20190217_103849.jpg

20190217_103903.jpg

20181222_080828.jpg

Gyerekszoba

Az előtte képeken a legelső dolog ami feltűnhet, hogy mennyire sötétnek tűnik maga a szoba. Őszintén szólva izgultam is emiatt, mert habár azt sejtettem, hogy a fehér falak és a bútorok majd segítenek, de magam is meglepődtem a változáson. Mintha nem ugyanaz a szoba lenne... Pedig DE!

A 16 nm-es, amúgy sem kicsi szobán tovább segített a galériaágy. Így most már tényleg van hely játszani, ugrálni és barátokat fogadni. 

Az előző lakásunkból hozott íróasztalt majd tervezzük még lecserélni, mert annak idején csak ez az asztal fért ott el, de most lenne hely nagyobbnak, ami kényelmesebb lenne a kislányomnak. Sokszor látom ugyanis, hogy a könyv már nem fér oda vagy leveri az asztalról a konzervdobozból készített írószertartókat.

Előtte:
20180701_102949.jpg

20180701_103007.jpg

Utána:

20181220_111859.jpg

ledes_fenykeptarto3_1.jpg

fuggony09_1.jpg

Előszoba

Az előszobánk területét tekintve nem számít picinek, de sajnos nagyon keskeny. Tervezéskor ezt a tényezőt figyelembe kellett vennem, de végül szerintem kihoztam belőle a maximumot. Mindennek van helye és még le is tudunk ülni öltözéskor.  

Előtte:

2_1.png

Utána:

3_1.png

4_1.png

A TV-szoba

A TV-szoba a legnagyobb méretű szoba (körülbelül 20 nm-es), ha nem számítom az amerikai konyhás nappalit. Az előző tulajdonosoknak ez volt a hálószobájuk, de én más funkciót szerettem volna neki adni. Úgy éreztem, hogy nekünk nincs szükségünk ekkora hálószobára. Ráadásul itt nincs redőny valamilyen okból és én csak teljes sötétségben szeretek aludni.

Mindezekért döntöttem úgy, hogy ez a szoba lesz a TV/vendég/dolgozó és könyvtár szoba egyben és a döntésemet nem bántam meg! Már "csak" a galériafal hiányzik a boldogságomhoz, de majd talán ősszel erre is pontot tehetünk. Addig pedig a nagy gonddal kiválogatott és a régi lakásból elhozott képcsekéim nyugodtan várakoznak. Ki a dobozában, ki a szekrényekben, ki pedig a kanapé melletti kartondobozban.

Előtte:

1_2.png

Utána:

fuggony07_1.jpg

20190217_111440.jpg

20190113_143942_1.jpg

20190113_143909.jpg

20181222_121353.jpg

Kert és terasz

Amikor először mentünk megnézni a házat, akkor rögtön beleszerettem a hatalmas méretű, fedett teraszba. Igazából már ott éreztem, hogy ez a ház lesz a mi házunk és szerencsére a belső tér elrendezése is ezt erősítette meg.

Ez azonban nem azt jelentette, hogy nem volt/van/lesz tennivalónk a terasszal és a kerttel kapcsolatban. Mint látható az előtte képeken, a szőlő szinte elfoglalta a fél teraszt és ahova belógott, oda még leülni sem lehetett. Ezt én barbár módon még ősszel megszüntettem, de tudtuk, hogy tavasszal majd szépen vissza kell metszeni még. 

A Férjem így készített egy kordont a szőlőmnek és szépen visszametszette, hogy most már mi tudjuk alakítani a kívánt formára. 

A kert hátsó részében volt a kutya kennel, mait mi még az ősszel elbontottunk és füvet telepítettünk a helyére. A kertünk így jóval nagyobb lett. A nagy és látványos átalakulások pedig most várhatóak majd a tavasszal, de majd mindent igyekszek dokumentálni.

Előtte:

20180701_103544_1.jpg

20180701_103603_1.jpg

20180701_103613_1.jpg

20180701_103630_1.jpg

Utána:

20190217_124211_1.jpg

20190217_124215_1.jpg

20190217_124219_1.jpg

20190217_131911_1.jpg

Remélem, hogy nektek is legalább annyira látványos a változás, mint amennyire nekünk! Ugye, hogy megérte ennyit dolgozni?

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.   

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9714660175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cecília Karvai 2019.04.28. 11:32:20

Szerintem, fantasztikus lett a változás. Egyszerű, tiszta, modern. Éés világos! :) A legjobban a nappali változása tetszett, azt a konyha szigetet" nem is értettem.. Gratulálok, hatalmas munka lehetett.

Diamia8 2019.04.28. 11:35:13

@Cecília Karvai: Köszi szépen! Tényleg nagy munka volt, de megérte, mert nagyon szeretjük. Azt a tv-allvanyt, konyhai pultot mi sem értettük és elvette a helyét az egész nappalitól. Azt sem értettük, hogy miért raktak szekrényt a teraszajtó elé, mert nagyon sötét lett tőle.