Saját Otthon Projekt

Húsvéti ötletcsokor avagy az elmúlt évek kedvenc kreatív szöszmötölései egy bejegyzésben

Húsvéti ötletcsokor avagy az elmúlt évek kedvenc kreatív szöszmötölései egy bejegyzésben

2019. 03. 20. Diamia8

Mindig azt gondoltam, hogy a húsvét az az ünnep, amire nem szoktam túlságosan beindulni kreatív alkotások terén. Aztán végignézem a témában született saját alkotásokat a blogon és rájövök, hogy mennyire rosszul gondoltam.

Ugyanis világosan látszik, hogy teljesen mást mutat a valóság. Ha pedig azt is elárulom, hogy idén már 4 különböző technikával készítettünk a Hédivel tojásokat és még hátra van minimum egy, de inkább kettő... :)

Ebből kifolyólag biztosan nem maradtok a tradicionálistól totálisan eltérő húsvéti tojás ötletek nélkül. Néha olyan érzésem van, hogy az én agyam csak is ilyen tojások kitalálására képes. Márpedig ha megszületik az ötlet, akkor muszáj kipróbálnom, hogy meg tudom-e csinálni. 

Ha visszanézem a régi bejegyzéseket, akkor ez világosan látszik és megosztom veletek az elmúlt évek kedvenceit egy csokorba inspiráció gyanánt. Neked melyik volt anno a kedvenced? (Az eredeti bejegyzés a képre kattintva éritek el, ahol részletesen leírom a készítésüknek a módját.)

2018 - Nyuszis tojás szalvétával

Ezt a technikát a Pinteresten találtam és annyira mivel pofonegyszerűnek tűnt, így pikk-pakk elkészítettem tavaly húsvétkor:

husveti_nyuszis_teritek2_1.jpg

husveti_nyuszis_teritek_1.jpg

2018 - Mohás tojások

A moha, mint alapanyag tavaly hirtelen jutott eszembe, amikor meghívtak minket az RTL klub reggeli műsorába, hogy ott készítsük tojásokat. Volt fél napom, hogy bevásároljak és este 11-ig elkészítsem a prototípusokat. Valahogy a szerencse akkor mellém szegődött és minden sikerült elsőre:

husveti_tojas_mania_1.jpg

2018 - Szárított virágos tojások

A másik hirtelen ötletem az volt, hogy igazi virágokat dekupázsolok a tojásokra. Mivel nekem volt pár órám, így az jutott eszembe, hogy zsírpapír között átvasalom a virágokat, hogy ragasztható állapotba kerüljenek. 

Meglepő módon bejött az ötlet és még könnyebb is volt ragasztani, mert puhák maradtak:

husveti_tojas_mania5_1.jpg

husveti_tojas_mania4_1.jpg

2018 - Cuki nyuszis tojások

Tavaly készítettem először cuki állatosat, de idén kibővítjük a repertoárt, mert ez tényleg a legminimálisabb erőfeszítést igényel és a siker tuti:

husveti_tojas_mania6_1.jpg

2018 - Tetovált tojások

Ez az ötlet szinte filléres, ha a tetoválásokat Kínából rendeljük és kézügyesség sem kell hozzá:

tetovalt_tojasok_1.jpg

2017 - Saját kérésre tervezett matricák 

Tojást igazából 2016-óta matricázom, de rá egy évre megértem a MyWall-t, hogy elképzeléseim alapján készítsen nekem matricákat. Azóta a nyúl a repertoárjukba is bekerült:

nyuszi_ul_a_fuben_1.jpg

2017 - Matricák inverz felhasználása

Kísérleteztem is picit a matricákkal és megpróbáltam először ragasztani és utána fújni a festéket. Nekem a matricás végül jobban tetszik, de ez is sikerült:

husveti_tojasfestes_festekspray.jpg

2017 - Egyszerű tavaszi hangulatú kép

Egy maradék anyag felhasználásával készült a levél mintás kép, amely feldobja a tucat posztereket:

tavaszi_hangulatu_kep_600x391.jpg

2017 - Húsvéti kép a gyerekszobába

A Hédi is kapott abban az évben húsvéti képet, ami tökéletesen illeszkedett az akkori színvilágba:

husveti_dekor_gyerekszobaba_600x367.jpg

2016 - Az első matricás tojásaim

Az első tojásmatricákat is a MyWall-tól rendeltem:

matrica1.jpg

 2015 - Dekupázsolt tojások:

4 éve vékony csomagolópapírral vontam be és szalvétatechnikával rögzítettem a tojásokra:

img_5774_600x542.jpg

2012 - Kötözött tojások

7 éve pedig a háztartási keményítős megoldással rögzítettem a fonalat a tojások köré. Még ezek is megvannak és semmi bajuk. Idén pedig ez az árnyalat lett az év színe, szóval még menő is lett:

img_4792_k1_430x600.jpg

img_4796_k1_450x600.jpg

 

Ha pedig nem találtál köztük neked tetsző ötletet, akkor még mindig szóba jöhetnek az ideiek. Hamarosan felkerülnek majd a blogra! Kitartást! ;-) 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.     

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9714687894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása