Saját Otthon Projekt

Egy vidékies stílusban, saját kézzel felújított ház

Egy vidékies stílusban, saját kézzel felújított ház

2019. 03. 28. Diamia8

Amíg nem válik egy régebben épült ház tulajdonosává az ember, addig valójában fogalma sincs, hogy mennyi munkát kell beletennie, amire felújítja jövendőbeli otthonát. 

Az igazat megvallva én is csak most látom, hogy egy-egy mozzanat mögött mennyi idegeskedés, szervezés és munka áll. Pedig mi végül nem is újítottuk fel 100%-osan. 

Krisztina és férje azonban teljes egészében végigcsinálta a projektet, aminek eredményeként most már egy vidékies hangulatú ház boldog tulajdonosai. Azért, hogy segítsen másoknak és biztassa őket is a felújításra, elkezdett egy blogot írni, Varázsolj otthont címmel, ahol részletesen beszámol az egyes munkafolyamatokról is. 

Nálunk pedig elmesélni történetüket és képekkel is illusztrálja a rengeteg munkát. 

14_5.jpg
Mi házvásárlás története?
A férjemmel mindketten "újra kezdők" vagyunk. Túl egy-egy váláson, otthont szerettünk volna teremteni. Egyébként közös életünk egy lakótelepi albérletben indult, de az sem az albérleti mivolta, sem a lakótelepi lakás része miatt nem volt nekünk való. Előtte ugyanis mindig családi házban éltünk, így egyértelmű volt, hogy hosszútávon csak ebben gondolkodunk.
 
Milyen állapotban volt a ház, amikor megvettétek?
Erősen felújításra szorult. A főbb feladatok a következők voltak: megfelelő fűtés kialakítása, villany vezetékek teljes cseréje, szobák betonázása, nyílászárók teljes cseréje, helyiségek áttervezése, falbontás, újravakolás kívül -belül... 

 

  • Előtte állapot néhány képen:

dscf0048.JPG

dscf0168.JPG

dscf0147.JPG

dscf0693.JPG

dscf0004.JPG

Mennyi ideig tartott a felújítás?
A lakórész felújítása 3,5 hónap volt. 2014 november közepén kezdődött, és 2015. 02.28-án költöztünk. A ház külseje folyamatosan készült, amely végül mostani állapotát 2 éve érte el. A mosókonyha 2 és a kamra 1,5 éve készült el.
  • Kívülről a ház a felújítás után:

11_5.jpg

05_4.jpg

12_6.jpg

13_5.jpg

Alaprajzon történt-e változtatás?
Szerencsére az alaprajzon nem kellett változtatnunk, de magát az istállót hozzányitottuk a lakórészhez.
 
Mekkora a ház, mik a fő jellemzői, milyen helységei vannak?
A ház most 85 m2 + a nyári konyha (kamra) és a kazánház. Helyiségei: konyha - étkező, hálószoba, nappali, fürdőszoba, előtér, kis folyosó, mosókonyha, kamra, kazánház, terasz.
  • Belül a ház:

16_2.jpg

17_2.jpg

18_4.jpg

15_5.jpg

02_4.jpg

03_5.jpg

04_4.jpg

A ház melyik része lett a kedvenced és miért?
A mosókonyha és a terasz. Mindkettő a hangulata miatt, a teraszról pedig látom az udvart is, ami időközben nagyon szép lett.
 
Miket csináltatok meg saját kezűleg?
Mindent, a szerelvényezési munkákon kívül, és a szobák aljzat betonázását csinálta kőműves.
  • A csodás kert:

08_3.jpg

09_5.jpg

10_9.jpg

06_4.jpg

07_5.jpg

Mire vagy a legbüszkébb?

Arra, hogy megcsináltuk és ketten a férjemmel. Igazi, nagybetűs OTTHON lett a munkánk eredménye. Amatőrként is sikerült olyat kitalálni, és megvalósítani, ami nem csak nekünk, hanem másoknak is nagyon tetszik.


Mik a terveid a jövőre nézve?
Folyamatban van egy tetőterasz, egy kocsibeálló és egy kerti rom kialakítása. Így, párhuzamosan készül a három projekt.
  • Pár hangulatos beltéri kép:

img_20190324_162203.jpg

img_20190325_181056.jpg

img_20190321_122348.jpg

img_20190323_065636_797.jpg

Mikor indítottad a blogod? Miért indítottad?

A blog teljesen friss dolog, 2019 februárjában indult. Az eltelt  néhány évben nagyon sokan mondták, hogy mennyire jó lett a ház, mennyi jó ötlet van benne.

A Varázsolj otthont blog célja az, hogy megmutassam nem kell feltétlenül sok-sok millió, (persze valamennyi azért kell :) ) lakberendező, generál kivitelező ahhoz, hogy megteremtsük az otthonunkat.

Ezen kívül a régi házakban rejlő lehetőségekre szeretném felhívni a figyelmet, és arra, hogy nagyon sok mindent  el lehet végezni saját erőből is. Az elszántság, a kitartás meghozza a gyümölcsét. És az, hogy a két kezünkkel csináltuk,  plusz erőt, önbizalmat ad.

Szeretném megmutatni, hogy nem megijedni kell a ránk váró kihívásoktól, csak neki kell állni, és menni fog. Az ötleteink is megjelennek a posztokban,  hisz sok újra hasznosított dolog van a házban. 

 
Krisztina blogját az alábbi helyeken érhetitek el:

 

Remélem, hogy Krisztináék története inspirálóan hatott és még többen vágnak majd bele a régi házak felújításába.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9314717535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása